Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innbytterne reddet Brann

SCORET: Jonas Grønner ble kampens eneste målscorer mot Puskas Akademia.
SCORET: Jonas Grønner ble kampens eneste målscorer mot Puskas Akademia. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Liten vits å sminke dette: Et gørrkjedelig oppgjør endte 1-0 til Brann.

BRANN - PUSKAS AKADEMIA 1-0:

(BA.no) Etter en del underholdende oppgjør så langt i vinter, vartet aldri Brann opp med noe som kunne minne om god fotball da et ungarsk lag stilte på motsatt halvdel tirsdag.

Se også: Disse kampene sendes på NA+

Nysigneringen Gilbert Koomson og teknikeren Ludcinio Marengo fikk kun tidvis til noe som kunne skape sjanser, men et blodfattig Brann måtte ha en dødball fra Fredrik Haugen, duellstyrken til Azar Karadas og bredsiden til Jonas Grønner for å få uttelling. På den annen side: Brann holdt nullen, og skal møte Sarpsborg 08 allerede på fredag.

Kampen ble sendt på NA+. Få tilgang her.

Søvndyssende 1. omgang

Kampen åpnet jevnt, med to lag som virket ivrige på å spille seg opp bakfra. Ungarerne fikk problemer med Branns høye press, og det var rødtrøyene som tok mer og mer styringen. Først i det 12. minutt kom den virkelig store sjansen. Branns nykommer Gilbert Koomson sto på rett plass til rett tid da han plutselig fikk ballen umarkert i feltet. Kantspilleren scoret mot Viking hjemme i Bergen sist, men denne gang ble skuddet hans blokkert i siste liten.

Fem minutter senere var et innoverskrudd innlegg fra den andre kanten – Ludcinio Marengo – nære ved å gi 1-0, men den snek seg like forbi både pannebrasken til Kristoffer Barmen og bakerste stolpe.

Ellers skjedde det skrekkelig lite i 1. omgang. Tempoet var lavt, og selv om Brann kontrollerte, maktet ikke Lars Arne Nilsens menn å skape all verdens. Kaffe, takk!

Dødball-Brann

Kaffen var god. Det var dessverre ikke de siste 45 minuttene. Om mulig, gikk kampen inn i et enda verre spor. Brann fortsatte å ha ballinnehav, men selv med Fredrik Haugen inn i pausen, var kreativiteten lik null.

Midtveis i omgangen fikk både Koomson og innbytter Peter Orry Larsen hver sin gigantsjanse. Koomson bommet totalt på ballen, mens Larsen valgte å måke ballen himmelhøyt over fra kort hold.

En dødball fra nevnte Haugen skulle til slutt bli forløsningen. Med ti minutter igjen hadde både Jonas Grønner og Azar Karadas kommet inn. Sistnevnte vant den første duellen i feltet etter en corner. Ved bakerste bredsidet Grønner inn ledelsen for Brann.

Fem minutter senere burde Karadas doblet. Haugen la inn, og den kompromissløse eidaren knuste selvsagt ungarernes stopper i luften. Han styrte ballen rett på Puskas’ målvakt. Karadas hadde kommet innpå for en fullstendig anonym Torgeir Børven.

Hoveddommeren valgte heldigvis å blåse av på 90 minutter uten tillegg. En kamp som neppe går inn i historiebøkene – og som vi heller ikke vil ha der.

Sarpsborg 08 venter på fredag kl 16.00. Den ser du direkte på NA+, og den blir nærmest garantert langt mer underholdende enn tirsdagens affære!

Les flere saker fra BA.no her.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!