Innbytterne reddet Lillestrøm

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

Magnus Haglunds to meget smarte bytter reddet poeng mot Hønefoss.

12.08.12 22:18

LILLESTRØM - HØNEFOSS 2-2:

Hønefoss har nådd formtoppen på sensommeren, og dro til Lillestrøm med poeng fra de tre siste tippeligakampene og en smått sensasjonell fjerdeplass på tabellen. I den forrige serierunden ble det uavgjort mot serieleder Strømsgodset.

Lillestrøm har skjerpet seg kraftig etter en heller trist sesongstart, og sto med elleve poeng etter de fem siste kampene.

Da lagene møttes på Åråsen søndag, så det imidlertid lenge ut til at Hønefoss var den mest formsterke av de to, og Lillestrøm måtte reddes av to innbyttere.

Lillestrøm rotet
Etter femten spilte minutter mistet Lillestrøm-forsvaret kontrollen over markeringene sine, og Kristian Örn Sigurdsson fikk sveve uforstyrret i luften, og stanget inn 1-0 på en corner fra Riku Riski.

Vertene kom sterkere tilbake tidlig i den andre omgangen, og utlignet til 1-1 da Erling Knudtzon fikk en bitte liten tå på et innlegg fra Pàlmi Rafn Pàlmason.

Men kanarifuglenes konsentrasjon så ut til å fortsatt være på ferie, og Hønefoss kunne nok en gang gå opp i ledelsen etter at vertene rotet det til på egen halvdel. Ballen endte opp hos Riski, som lekkert satte inn 2-1-målet.

Innbytterne reddet poeng
Magnus Haglund innså at det måtte gjøres endringer dersom poeng skulle reddes, og brukte opp byttene sine tidlig i den andre omgangen. Johan Andersson og Mathias Bolly kom inn, og den offensive duoen skulle vise seg å bli poeng verdt for Lillestrøm. Bolly kom på flere flotte sprang langs sidelinjen, og på overtid klarte Andersson å omsette et innlegg i scoring.

Dermed gikk det mot uavgjort på Åråsen, men vertene kunne godt ha fått med seg alle poengene da de ble snytt for en scoring i det 95. minutt. Bjørn Helge Riise ble dømt i offside på en gigantisk målsjanse, men TV-bildene viste at det var Thorstein Helstad, ikke Riise, som sto på feil side av Hønefoss sin forsvarsfirer.

Uansett var det fortjent at Hønefoss fikk med seg ett av poengene, men med Vikings seier over Fredrikstad, falt grønntrøyene ned til tabellens sjetteplass, med like mange poeng som Brann på plassen over.

Lillestrøm er fortsatt nærmere bunn enn topp, og står med 23 poeng på tabellen ellevteplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.