RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Innrømmer at landslagsjobben frister

Sist oppdatert:
Erik Hamrén et skritt nærmere landslagsjobben etter fem timer i møte.

Sveriges fotballpresident Lars-Åke Lagrell ankom mandag Trondheim for å møte Rosenborgs suksesstrener ansikt til ansikt.

Det betyr at jakten på Lars Lagerbäcks etterfølger som landslagssjef øker i intensitet, og mye kan tyde på at Erik Hamrén blir mannen forbundet går for.

- Jeg kan bekrefte at jeg møter Erik nå. Vi kommer ikke til å forhandle ferdig med ham, men vi vil snakke oss gjennom hele landslagssjef-diskusjonen, sa Lagrell til Aftonbladet da han ankom trønderhovedstaden.

Jobben frister
Etter et nærmere fem timer langt møte var det to blide, men ikke spesielt snakkesalige svensker som møtte pressen. Hamrén la på direkte spørsmål likevel ikke skjul på at landslagstrenerjobben frister ham, før han la til:

- Vi har pratet om dette og blitt enige om å komme tilbake til saken, sier Hamrén til adressa.no .

Sportsdirektør Erik Hoftun i RBK sier han ikke har vært i kontakt med det svenske fotballforbundet:

- Det blir for dumt å ikke si noe når det svenske forbundet uttaler seg. Så ja, vi vet om møtet, vi har visst det siden før helgen. Men vi har ikke fått noen henvendelse fra det svenske forbundet. Vi har fått info fra Hamrén, røper Erik Hoftun overfor adressa.no.

Må spørre RBK først
Uten formelt å ha henvendt seg til Rosenborg med ønske om å kontakte Erik Hamrén, har ikke Sveriges fotballforbund lov til å forhandle med treneren. Hoftun opplyser at det er greit at partene møtes, så lenge det ikke forhandles.

RBK har et sterkt ønske om å beholde suksesstreneren Hamrén, og vil ikke gi slipp på svensken uten videre.

- Det er vi som bestemmer, siden han har kontrakt med oss, sier Hoftun til TV 2 mandag kveld.

Vil være klubbtrener
Fotballpresident Lagrell vil ikke si noen om hvilke andre kandidater forbundet i øyeblikket vurderer, men sa:

- Vi kommer til å ha samtaler med én person til.

Mye tyder på at mannen fotballpresidenten snakket om var Hans Backe. 57-åringen, som tidligere har trent både Stabæk og Molde, har de siste dagene vært lansert som Hamréns klareste utfordrer til jobben.

Nå kan imidlertid Lagrell & co. spare seg henvendelsen til mannen som har vært Sven-Göran Erikssons mangeårige våpendrager. Mandag ettermiddag bekreftet nemlig Backe overraskende at han melder seg ut av landslagssjef-diskusjonen.

- Jeg trives bedre som klubbtrener, sier Backe til fotbollskanalen.se.

KOMMENTAR (21.10.): Hareide? Sollied? Eller By Rise?

Velger Notts County
Backe skulle etter planen ha møtt forbundets fotballsjef Lars Richt mandag – for å ha samtaler om den ledige trenerjobben. De er nå avlyst.

I stedet setter Backe seg på flyet til England. Der takker svensken ja til et tilbud om trene hardt satsende Notts County, dersom de siste brikkene faller på plass.

- Ingenting er klart, men alt taler for at det blir sånn. Og blir vi enige, overtar jeg klubben umiddelbart, sier Backe.

Notts County styres i øyeblikket av nevnte Sven-Göran Eriksson – og har meget ambisiøse mål. Backe er plukket ut som mannen som skal realisere det hele.

Klar tirsdag?
At det ble nei til landslaget, forklarer han på følgende måte:

- Jeg har tenkt nøye på dette, og har erfaring fra tiden i Mexico med å spille kamper bare hver sjette uke. Man skal aldri si aldri, men jeg er mer typen som liker å være på banen hver dag og påvirke ting, sier Backe.

Han var Erikssons assistent da førstnevnte trente det meksikanske landslaget for noen år siden. Backe avviser at han skal ha fått tilbud om jobben som landslagssjef i hjemlandet.

- Jeg fikk aldri noen konkret forespørsel, men skulle hatt et møte med Lars Richt jeg takket nei til, sier han.

Det er ventet at den svenske forbundsledelsen vil ha en innstilling klar allerede tirsdag. Dersom styret slutter seg til denne, må det gjennomføres lønnsforhandlinger med kandidaten man har bestemt seg for.

PS. Facebook-gruppen «Bli i Rosenborg, Erik Hamrén» har passert 3000 medlemmer. Aktiviteten i dag er relativt høy.

Nettavisen følger saken

(ANB/Nettavisen)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere