*Nettavisen* Sport.

Innrømmer at de gamblet da de ansatte Deila

HYLLES: Ronny Deila får ros av Celtic-direktøren etter at han ledet laget til det fjerde seriegullet på rad. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Nå er Celtic-direktøren strålende fornøyd med resultatet.

Celtic-direktør Peter Lawwell innrømmer til The Guardian at klubben gamblet da de ansatte Ronny Deila i fjor sommer.

Snart et år senere, er Lawwell godt fornøyd med nordmannens innsats.
Lørdag ledet Deila Celtic til klubbens fjerde seriegull på rad.

- Han har gjort det oppsiktsvekkende bra. Jeg føler meg veldig trygg med tanke på fremtiden etter denne første sesongen. Han har nå lagt grunnlaget, sier Lawwell.

- Han er en vinner, en mester og det vil nå være et solid grunnlag for å ta denne fantastiske klubben videre, forklarer direktøren.

Vanskelig start
Ting så ikke like lyst ut i starten av Deilas Celtic-karriere. Laget klarte ikke å kvalifisere seg til Champions League, samtidig som de også tapte flere poeng i ligaen. I oktober lå laget på sjetteplass, og flere Celtic-supportere og tidligere spillere var kritiske til nordmannen.

- Noen vil nok si at vi gamblet, noe vi antakelig gjorde, men vi følte at han var den perfekte kandidaten for Celtic. Han passer utrolig bra inn med tanke på vår strategi om å skape et vinnerlag som spiller underholdende fotball, forklarer Lawwell.

- Utfordringen er at i Celtic, er det ingenting som kan forberede deg på jobben. Man må oppleve det for å forstå hva som kreves. Det måtte også han takle. Han måtte jobbe med å utvikle laget, samtidig som han måtte vinne hver uke, sier Celtic-sjefen.

Håper på Champions League
Nå drømmer Lawwell om å se laget sitt tilbake blant europeiske toppklubber i Champions League neste sesong.

- Forhåpentligvis kan vi kvalifisere oss til Champions League med et enda sterkere lag enn vi har for øyeblikket.

- Vi har en veldig bra tropp med mange unge lovende spillere, men vi tenker på å forsterke laget i enkelte posisjoner hvor vi ser at det er et behov. Forhåpentligvis klarer vi det i løpet av sommeren, sier Lawwell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.