*Nettavisen* Sport.

«Insomnia» våknet

Foto: PA Photos/Scanpix

Charles N'Zogbia stjal nattesøvnen fra Newcastle-forsvaret.

17.10.10 09:31

NEWCASTLE - WIGAN 2-2:

Charles N'Zogbia er ingen enkel mann å hanskes med, og franskmannen har opp til flere ganger kommet på kant med sine respektive managere. Så sent som i sommer var vingen et hett samtaleevne på ryktebørsen, etter at han gikk ut i streik for å få forlate Wigan. En overgang til Birmingham var på det nærmeste klar, men det hele kollapset, og N'Zogbia måtte bli i Wigan.

Også under tiden i Newcastle følte 24-åringen seg dårlig behandlet av daværende manager Joe Kinnear. Ved et intervju i 2009 angående skader på spillerne sine klarte den tidligere Wimbledon-sjefen å omtale N'Zogbia som «Insomnia». Spilleren tok det hele personlig, og forsvant kort tid etter.

Scoret to på ett
Men til tross for problemene i Wigan tidligere i sesongen har 24-åringen figurert jevnlig i førsteelleveren til Roberto Martinez denne sesongen, og lørdag gjestet klubben nettopp Newcastle.

Og for N'Zogbia skulle det bli et meget gledelig gjensyn med St. James' Park. For i løpet av et drøyt minutt i løpet av første omgang stjal «Insomnia» nattesøvnen fra Newcastle-fansen.

Først headet han gjestene i føringen etter et innlegg fra James McCarthy. Og like etter valgte McCarthy å gjenta suksessen da han igjen la inn fra høyre. Denne gangen dempet N'Zogbia ballen på brystet og banket inn 2-0 fra spiss vinkel.

Samme mann var også frisk på overtid i første omgang, da han fikk all verdens tid og plass ute på kanten sin. Franco Di Santo var også i god posisjon inne foran mål, men denne gangen brukte franskmannen litt for mye tid, og det hele rant ut i sanden.

Vertene hadde ikke veldig mye å by på i løpet av de første 45 minuttene. Et frispark fra tidligere Liverpool-spiller Danny Gurthrie skapte noe trøbbel for Wigan, mens Chiek Tiote kom til en avslutning på overtid som gikk forholdsvis ufarlig utenfor mål.

Newcastle slo tilbake
Etter hvilen så det imidlertid ut til at Newcastle hadde våknet fra sin dype søvn, da Shola Ameobi satte inn utligningen etter 72 minutter. Jonas Gutierrez slo inn fra venstre, og innbytteren tok godt vare på muligheten.

Og langt inn i overtiden kunne de svarte og hvite på ny slippe jubelen løs. Nok en gang var Gutierrez arkitekt med et hjørnespark, og ved bakerste stolpe dukket Fabricio Coloccini opp og brukte hodet til å sikre poengdeling.

Hjemmelaget fikk i tillegg et mål annullert etter en tabbe fra Wigan-keeper Ali al-Habsi.

Andy Carroll satte ballen i mål, men scoringen ble underkjent på grunn av hands fra Newcastle-spissen.

Uavgjort betyr at Newcastle står med åtte poeng etter åtte kamper så langt denne sesongen, mens Wigan - som fikk en marerittstart på sesongen - nå har sanket ni poeng i høst.HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.