Inspirert av Liverpool-nedturen

Foto: MAGI HAROUN (EPA)

Nå vil Manchester United avgjøre så fort som mulig.

23.04.09 09:55

MANCHESTER UNITED - PORTSMOUTH 2-0:

Etter den etter hvert så mye omtalte 4-4-kampen tirsdag, lå veien åpen for at Manchester United igjen skulle innta tetposisjonen i Premier League.

Et gullhungrig United på hjemmebane mot Portsmouth skulle være rått parti. Og det ble det da.

Rooney og Carrick
Allerede etter ni minutters spill scoret Wayne Rooney etter innlegg fra Ryan Giggs. United fortsatte å dominere kampen, og det var ingenting å si på at Michael Carrick økte ledelsen til 2-0 ti minutter før slutt.

For selv om Portsmouth kampen under et par småsjanser, ville det vært blodig ufortjent om laget skulle dratt fra Old Trafford med poeng.

Dermed er Manchester United tre poeng foran Liverpool i kampen om ligatittelen. I tillegg har de røde djevlene en kamp mindre spilt.

- Liverpools uavgjort-kamp var en stor inspirasjon, og nå er vi i en veldig bra posisjon, innrømmer innbytter Carrick, som fikk gleden av å punktere kampen.

- Nå håper jeg vi kan avgjøre ligaen så fort som mulig. Det kommer mange store kamper framover, og vi må spille på vårt beste nivå i alle, sier Carrick til klubbens hjemmeside.

Portsmouth startet friskt
Helt i starten av onsdagens kamp virket det som om Portsmouth skulle være med på notene. Laget hang bra med og tok initiativet i kampen. Men det skulle raskt snu seg.

For etter ni minutter ble altså Ryan Giggs spilt fri på venstrekanten. Han sendte en presis pasning til Wayne Rooney som kom stormende inn i feltet. Rooney gjorde ingen feil og scoret sikkert på David James.

Deretter fortsatt United trykket og overtok kommandoen fullstendig.

Rollene byttet om
Da halvtimen var spilt fomlet Portsmouth, og denne gangen var det Rooney som spilte Giggs alene gjennom med James. Men James var våkent ute, gjorde målet mindre og fikk skuddet fra Giggs i brystet – godt keeperspill.

Ti minutter senere var Giggs frampå igjen. Denne gangen overlistet han James, men chipen endte utenfor stengene.

I andreomgang fortsatte United presset. Giggs fikk igjen muligheten, men spilte ballen for langt foran seg så James fikk snappet ballen.

Porstmouth farlig frempå
Etter et kvarters spill var Portsmouth farlig frempå. Glen Johnson kom seg fri ved dødlinja og slo en hard markkryper inn foran mål. Der var Edwin van der Sar nede og slo ballen ut i farlig område i feltet. Men Portsmouth hadde ingen spillere som fulgte opp, og United fikk klarert.

Like etter var Portsmouth på farten igjen. Innbytter Jermaine Pennant la inn til Peter Crouch, men skuddet ble for dårlig. Der kunne de to tidligere Liverpool-spillerne virkelig gitt gamleklubben et hjelpende mål.

Carrick avgjorde
Etter at Portsmouth yppet seg tok United tak i kampen igjen. Rooney kunne blitt tomålsscorer, men ventet litt for lenge da han kom alene med James, slik at Johnson fikk forstyrret skuddet.

Derimot var det en veteran som skulle være med på å avgjøre kampen. Etter 81 minutters spill sendte jubilanten Paul Scholes en perfekt stikkball i sin 600. kamp for United. Michael Carrick var mottaker og han foredlet krempasningen på best tenkelig måte. Fra ti meters skrått hold sendte han et hardt, lavt skudd hele nede ved stolperota - James var sjanseløs.

- Jo lenger tid 1-0 sto seg, jo mer kom de inn i kampen, erkjenner Michael Carrick.

Sjanseløse kan det nå også synes som om alle Uniteds konkurrenter er i kampen om å vravriste dem deres 18. ligatittel.

Nettavisen fulgte kampen LIVE.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.