Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inter fra best til verst på 24 timer

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Rosenborgs europamotstander slo Rafael Benitez' menn i superfinalen.

INTER - ATLÉTICO MADRID 0-2:

Torsdag var det smil fra øre til øre i Inter-leieren. Laget hadde akkurat gjort storeslem i kåringen av årets spillere i Europa.

Både den beste målvakten, forsvareren, midtbanespilleren og spissen kom fra Milano-klubben. I tillegg ble klubbens storscorer, Diego Milito, også kåret til årets beste spiller totalt av juryen.

Under fredagens supercupfinale var det imidlertid lite som minnet om det Inter-laget vi ble kjent med forrige sesong. Laget ledet av Rafael Benítez var bare en skygge av det laget José Mourinho ledet til trippeltriumf i mai 2010. Spesielt var forsvarsspillet av en kaliber svært få europeiske topplag ville vært seg bekjent av.

Atlético Madrid vant kampen fult fortjent etter scoringer av José Antonio Reyes og Sergio Agüero. Ved begge målene var det defensive spillet til italienerne av det absolutt håpløse slaget.

Det skal imidlertid sies at det er veldig tidlig i sesongen, og at Serie A-laget trolig trenger tid til å bli vant med Benitez' taktikk.

Supercupfinalen er heller ikke den turneringen som henger høyest, men det var likevel helt tydelig at Atletico - ut ifra jubelscenene i etterkant - var fornøyd med å få løfte pokalen.

LES OGSÅ: Han er årets spiller

Lite superfotball
Det var på ingen måte stor underholdning som ble servert fra de to lagene i første omgang. Kampen var preget av mange feil og upresise pasninger. Foran mål skjedde det også svært lite.

Inter kom best i gang på Stade Louis-II, uten at Wesley Sneijder & co. klarte å skape noe særlig sjanser. Etter hvert kom Atlético Madrid mer med, men heller ikke spanjolene truet nettmaskene.

En corner fra Sneijder burde imidlertid blitt tatt bedre vare på av Walter Samuel. Stopperen fikk stå helt alene i feltet og heade, men klarte ikke å presse ballen ned under tverrliggeren.

For det spanske laget var det Sergio Kun Agüero som var den livligste på topp i løpet av de første 45 minuttene. Diego Maradonas svigersønn kom seg til to gode muligheter.

Først ble han spilt fint igjennom av tidligere Arsenal-spiller José Antonio Reyes. Agüero avsluttet mot mål fra spiss vinkel, men skuddet gikk til side for målet til årets keeper, Julio Cesar.

På tampen av omgangen spilte Atletico seg fint forbi Inters midtbaneledd med småfrekt trekantspill, og Agüero sto for avslutningen. Spissen så at det var rom i lengste hjørne, og prøvde og curle ballen i vinkelen, men misset. Minutter senere valgte dommer Massimo Busacca å blåse av for pause.

Håpløst forsvarsspill
Etter hvilen skulle det i det minste bli mål å juble for. Og det var José Antonio Reyes som ble første målscorer. Vingen fikk fomlet med seg ballen inn i feltet, og banket den hardt inn i nærmeste hjørne. Forsvarsspillet til Inter var imidlertid lite imponerende, og Reyes burde aldri fått lov til å gå igjennom så lett som han fikk.

Inter skapte lite selv etter scoringen, og på tampen av andre omgang satte Sergio Agüero den definitive spikeren i kista. Simao ble spilt fint fri ut på kanten, og fikk all verdens tid og rom.

Den portugisiske vingen slo inn foran mål, og der sto Agüero helt alene og kunne trille inn 2-0. Ikke før ballen allerede lå i nettet kom Inter-forsvarer Christian Chivu heseblesende etter.

Fiaskoen skulle bli total like etter. Goran Pandev ble felt av Raul Garcia inne i 16-meteren, og dommeren blåste straffe. Men fra krittmerket feilet Diego Milito, og keeper David De Gea reddet.

Minutter senere gikk sluttsignalet og fjorårets Europaliga-vinner, Atletico, kunne juble for en ny tittel i Europa.

PS. Fredag ble det klart at Rosenborg møter nettopp Atletico Madrid i gruppespillet av årets Europaliga.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!