Inter tok seriegullet

Foto: Reuters/Scanpix

John Arne Riises Roma måtte ta til takke med andreplassen i Serie A.

16.05.10 17:58

SIENA - INTER 0-1:
CHIEVO - ROMA 0-2:

Innspurten i den italienske serien har vært svært spennende. Kampen om ligagullet har stått mellom Inter og Roma, og avgjørelsen kom ikke før i siste serierunde søndag.

John Arne Riise måtte stå over den avgjørende kampen mot Chievo fordi han har pådratt seg fire gule kort denne sesongen.

Drømmen knust
Uten den norske backen så det lenge ut til at Roma ville ta seriegullet. Mirko Vucinic og Daniele De Rossi sørget for 2-0-ledelse til Roma og de lå an tre poeng. Samtidig sto det 0-0 mellom Inter og Siena, noe som ville bety ett poeng til Milano-klubben. Hadde resultatene holdt seg ville begge topplagene ende med 80 poeng og innbyrdes oppgjør ville avgjort hvem som kunne heve pokalen. På Stadio Olimpico vant Claudio Ranieris menn 2-1, mens Inter kun klarte uavgjort på sin hjemmebane. Dermed hadde de røde blitt seriemester for fjerde gang.

Slik endte det altså ikke. Diego Milito scoret for Inter i det 57. minutt, og med 1-0-seier fikk de blåsvarte 82 poeng i årets Serie A. Det holdt til klubbens 18. ligagull totalt og det femte på rad.

Dermed ble John Arne Riises drøm om å bli den første norske seriemester i Italia siden Per Bredesen med AC Milan i 1957 knust av Jose Mourinho.

«The Double»
Inter vant også cupfinalen denne sesongen, og sikret seg den italienske formen for «The Double». Kun en gang tidligere har de vunnet cupen og serien samme år.

Matchvinner Milito har scoret 21 mål denne sesongen og endte på andreplass på toppscorerlisten. Udineses Antonio Di Natales 29 mål var det ingen som kunne gjøre noe med.

Sampdoria til Mesterligaen
På plassen bak Roma, med et gap på ti poeng, kom Milan, fulgt av Sampdoria. Sistnevnte vant 1-0 over Napoli i den siste runden og sikret seg fjerdeplassen, som gir avansement til Mesterliga-kvalifisering.

Juventus, som har vunnet serien 27 ganger, endte på sjuendeplass med 55 poeng. Atalanta, Siena og Livorno rykker ned.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.