RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Intern misnøye med Viking-trener

Sist oppdatert:
Med ny stadion og solid stall satser Viking på å erobre fotball-Norge denne sesongen. Men sportslig peker pilen bare én vei, og trener Kjell Inge Olsen får mye av skylden.

Mandag serieåpnet Viking med 0-4-tap mot Tromsø. Laget fra ishavsbyen fikk omtrent gjøre som de ville mot et tafatt Viking-mannskap som knapt nok produserte én målsjanse i hele kampen.

Nå snakkes det allerede om krise i oljebyen.

Sparer ikke på kruttet
TV 2 Nettavisen har snakket med sportssjefene i Rogalands Avis og Stavanger Aftenblad - avisene som følger Viking tettest i landet. De sparer ikke på kruttet når det gjelder Vikings svake serieåpning.

- Det mangler totalt glød og vinnervilje i troppen. Spillerne virker uten pågangsmot, frustrerte og rådville, sier sportssjef Stig Nilssen i Rogalands Avis til TV 2 Nettavisen.

Intern misnøye
Han vet at spillerne må ta sin del av skylden - men mener også Kjell Inge Olsen er del i nedturen.

- Jeg vet det er intern misnøye med trener Kjell Inge Olsen i troppen. Men slik vil det alltid være i en spillertropp med 22 mann, påpeker Nilssen, uten å nevne misnøyen konkret.

Også TV 2 Nettavisen kjenner til misnøyen mot Olsen i spillergruppen, men så langt har ingen spillere uttalt seg offentlig.

- Men jeg tror at om Viking står uten poeng etter fire serierunder, er ikke Viking og Kjell Inge Olsen lenger tjent med hverandre, mener Stig Nilssen.

Rystet
Kollega Carl Gunnar Gundersen i Stavanger Aftenblad er også lettere rystet over Viking-spillernes prestasjoner på banen.

- At de ikke produserte én sjanse mot Tromsø, er hårreisende. De har banket Chelsea i UEFA-cupen, de har produsert målsjanser i fleng mot europeiske topplag som Celta Vigo og Werder Bremen i Europa-cupen. Det som skjedde mot Tromsø, at laget ikke produserte én sjanse, er ikke holdtbart. De har en av de sterkeste stallene i landet. De burde prestert bedre mot Tromsø uten trener, sier sportssjefen til TV 2 Nettavisen.

Tillit til Olsen
Han vil i motsetning til Rogalands Avis ikke tippe at Kjell Inge Olsen blir den første treneren som må gå i årets Tippeliga.

- Vi som jobber i seriøse aviser vil ikke være med på noe slikt. Jeg vet at Kjell Inge Olsen har tillit i ledelsen, og tror nok han fortsetter. Det er også spillernes skyld dette her, sier Gundersen.

Ny stadion
Viking tar denne sesongen i bruk en splitter ny stadion i Jåttåvågen utenfor Stavanger. Ingen av sportssjefene tror at den sporstlige nedturen til Viking vil gå ut over tilskuerantallet og det lokale engasjementet blant Viking-supporterene.

- Viking har solgt sesongkort som aldri før. Det blir folk på stadion uansett, mest på grunn av alle fasilitetene den nye stadion får, spår Stig Nilssen i Rogalands Avis.

- Uansett om nedturen fortsetter, tror jeg det blir fullt, sier Carl Gunnar Gundersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere