*Nettavisen* Sport.

Intet mirakel på Camp Nou

Foto: EPA/SCANPIX

Men Messi-skade la en demper på Barcelonas feiring.

05.03.08 08:55

BARCELONA-CELTIC 1-0: (sammenlagt 4-2)

Ti minutter før pause måtte Barcelonas argentinske stjernespiss gråtende hinke av banen etter det som synes å være en strekk i låret. Trist for Messi, men det var ingen krise for Barcelona, som sendte innpå stjerneinnbytter Thierry Henry da Messi måtte forlate banen. Det stjernespekkede laget hadde ingen problemer med å ta seg videre.

Avgjorde tidlig
Kampen mellom Barcelona og Celtic var bare tre minutter ung da Xavi knekte Celtics håp om et mirakel på Camp Nou tirsdag. Midtbanestjernen plasserte sikkert ballen i nærmeste hjørne og dermed var hjemmelaget oppe i en 1-0-ledelse.

Celtic tapte 2-3 på hjemmebane i den første kampen i åttendedelsfinalen i Mesterligaen, men hadde et lite håp om en sensasjon i Spania. Men etter Xavis mål var løpet i realiteten kjørt.

Barca-dominans
Og resten av omgangen hadde Barcelona flust av muligheter til å øke ledelsen, uten at de klarte å omsette sjansene i mål. Spanjolene lekte med Celtic, som ikke lyktes i stort av det de foretok seg, men ble løpende mellom gode Barca-spillere.

Likevel ble det ikke flere mål i annenomgang heller. Men det ene målet holdt i lange baner for det spanske laget, som dermed vant åttendedelsfinalen 4-2 sammenlagt.

Straffedrama i Sevilla
I den siste kampen som ble avsluttet tirsdag kveld klarte den tyrkiske klubben Fenerbache å innhente Sevillas komfortable ledelse. Etter ordinær tid sto det 3-2 til Sevilla.

Det var akkurat det samme resultatet tyrkerne vant første kampen med. Over to kamper scoret de to lagene til sammen ti mål. Siden det ikke ble flere mål i ekstraomgangene gikk kampen til straffesparkkonkurranse.

Der var det bortelaget som holdt nervene best under kontroll. Ettersom tre Sevilla-spillere bommet på straffene er det Fenerbache under ledelse av fotball-legenden Zico som tok seg videre til kvartfinalen.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.