*Nettavisen* Sport.

Inzaghi ødela for Real fest

Foto: Scanpix

Real Madrid briljerte, Filippo Inzaghi ødela mye - men ikke alt.

04.11.10 00:09

MILAN-REAL MADRID 2-2:

Dette var kontrastenes aften – fortidenes fotball mot fremtidens, og et bevis på at «det vakre spillet» aldri vil være rettferdig.

For: Real Madrids oppvisning i førsteomgangen på San Siro var noe man sjelden vil oppleve på en fotballbane. Spanjolene har et spillermateriale de fleste kan drømme om, og under Jose Mourinhos ledelse begynner de jaggu å fungere som et lag også.

Bare spør den italienske serietreer, Milan. De var tider som statister å regne da Real Madrid bød opp til fest, og italienerne er ikke akkurat noen smågutter de heller.

Måtte være levende sprettballer
De første 45 minuttene var tidvis sensasjonelle, og flere ganger måtte italienenske forsvarsspillere leke levende sprettballer for å holde nullen – det var rett og slett en orgie av sjanser for bortelaget. Riktignok var Zlatan nære på ved et par anledninger, men det meste handlet om Real Madrid, og like før pause tok Mourinhos mannskap endelig ledelsen.

Ángel Di María fintet skudd, men trillet i stedet ballen rolig inn til en frekk Gonzalo Higuain, som iskaldt satte inn 1-0 for Real fra fem meters hold.

Det var hovedstadslaget 700. mål i den gjeveste av europacupturneringene, selvsagt rekord.


Det var ikke den eneste: I mål hadde Iker Casillas lite å gjøre, men han kunne notere seg for sin 107. kamp i Champions League, og er med det den keeperen som har flest kamper i det mest celebre, europeiske selskap. Dessverre ble det ingen hyggelig jubileumskamp for den spanske sisteskansen, for da Milan hevet seg noen hakk etter hvilen, gjorde Casillas det motsatte.

Casillas-tabbe i rekordkamp
Zlatan Ibrahimovic så ut som han skulle legge inn fra venstresiden, Casillas var på vei ut i feltet, men i stedet gikk lærkula mot mål. Sisteskansen fikk bare delvis stoppet avslutningen, og Filippo Inzaghi hadde den enkleste oppgaven i verden med å sette inn utligningsmålet.

Rettferdig? Nei. Og verre skulle det bli.

Innbytter Inzaghi hadde nemlig fått blod på tann, og godt hjulpet av en linjedommer med tydelig bevegelsesforbud på høyre arm snek den gamle måltyven seg igjennom og hamret inn 2-1 da kvarteret gjensto. Det var italienernes 63. scoring i europacupene(*), bare tre spillere har flere.

Det så ut til å holde, men tre minutter og 18 sekunder på overtid satte innbytter Pedro León ballen mellom beina på Christian Abbiati og sikret med det ett velfortjent poeng for Madrid-laget.

(*) Umiddelbart etter Inzaghis andrescoring rapporterte flere kilder at dette var italienerens 70. mål i europacupsammenheng, noe som skulle være rekord. Normalt pålitelige Infostrada nøyer seg med 63, men teller ikke med scoringer i Intertoto-kamper. Bare Müller (69), Raúl (69) og Shevchenko (64) har flere.HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.