*Nettavisen* Sport.

Irland glapp mot Frankrike

Foto: Reuters/Scanpix

Nå må det en skikkelig fotballbragd til for at Irland skal snappe VM-plassen fra Frankrike.

IRLAND - FRANKRIKE 0-1:

Frankrike var tapende finalist i det forrige verdensmesterskapet i Tyskland, for snaue fire år siden. Når VM i Sør-Afrika går av stabelen neste sommer risikerer Frankrike å ikke være med. Laget er nemlig avhengig av å slå Irland i kvalifisering for å nå mesterskapet.

Og i det første av to oppgjør, på lørdag i Dublin, måtte franskmennen vente lenge på uttelling. For verken franskmennene eller irene maktet å finne veien til nettmaskene i løpet av de første 70 minuttene på Lansdowne Road. Men med spillere som Thierry Henry, Yoann Gourcuff og Nicolas Anelka er det vanskelig å unngå å være målfarlige.

Så var det da også de to sistnevnte som sto for Frankrikes mål. Gourcuff hadde forarbeidet, mens Nicolas Anelka sørget for å sette ballen i mål. Dermed ble forutsetningene for returoppgjøret på onsdag totalt endret.

For nå trenger Frankrike bare uavgjort for å sikre plassen i neste års VM, mens Irland må score. Det kan gi rom for et kontringssterkt Frankrike.

Frankrike seiler dermed opp som skyhøye favoritter til å ta VM-plassen, men franskmennene har ikke vært overbevisende i år. Dermed skal man ikke ta noe for gitt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.