Irland klare for EM

KLARE: Irland ble mandag klare for EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

KLARE: Irland ble mandag klare for EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer. Foto: Cathal Mcnaughton (Reuters / NTB scanpix)

Fikk revansj etter å ha røket ut etter Thierry Henry-hands for seks år siden.

Med ett mål i hver omgang ble Jonathan Walters den store helten da Irland slo Bosnia-Hercegovina 2-0 og sikret plass i Frankrike-EM til sommeren.

Walters kom direkte fra en utestengelse og innfridde til fulle.

Bare 24 minutter ut i første fintet han lagkameraten i Stoke, keeper Asmir Begovic til feil hjørne og gjorde 1-0 på straffe. 20 minutter før slutt scoret han sitt andre mål for kvelden.

Dermed gikk Irland videre med 3-1 sammenlagt etter at det endte 1-1 i den første kampen i Bosnia. Seieren betyr at irene er klar for sitt tredje EM-sluttspill etter at laget deltok blant de beste også i 1988 og 2012.

Kampen ble imidlertid rammet av en uheldig og respektløs handling like før kampstart. Spillerne sto samlet rundt midtsirkelen for å hedre de drepte etter Paris-terroren med ett minutts stillhet, da noen i publikum begynte å rope ufine ting.

Det endte med en massiv pipekonsert, og markeringen ble ikke slik som planlagt og slike den burde være.

22 lag er nå klare for EM, men etter to nederlag for Ungarn er ikke Norge blant dem. De to siste som får spille i Frankrike om et drøy halvår blir klare tirsdag. Det står mellom Sverige og Danmark som møtes i København. I den andre kampen spiller Slovenia mot Ukraina. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.