RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rosenborgs Jonas Svensson var skuffet over å ikke ha stoppet innlegget til Dnipros Matheus som førte til 1-0-målet til gjestene.
Rosenborgs Jonas Svensson var skuffet over å ikke ha stoppet innlegget til Dnipros Matheus som førte til 1-0-målet til gjestene. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Irritert Svensson: - Hva tenker man da? F***

Det var en jevn batalje på Lerkendal, men gjestene fra Ukraina tok med seg alle poengene hjem.

RBK - DNIPRO 0-1

LERKENDAL (Nettavisen): To jevne lag møttes i høstregnet på Lerkendal i andre gruppespillskamp i Europa League. Dnipro trakk det lengste strået.

- Dessverre fikk de en jævlig kontring, sier Pål Andre Helland til Nettavisen etter kampen.

Minutter før Dnipro sitt ledermål hadde nemlig Rosenborg kampens største sjanse. Holmar Eyjolfsson headet i tverrliggeren på stillingen 0-0. Da kunne sluttresultatet sett annerledes ut.

- Jeg skulle nok ha scora, uttalte Eyjolfsson til pressen etter kampen. Stopperen var oppe på en dødball og fikk en stor mulighet til å sende trønderne i ledelsen, men dessverre for hjemmelaget gikk headingen i tverrliggeren.

Det var et bortelag som lå kompakt og tydeligvis var fornøyd med et poeng på bortebane. Likevel viste bortelaget hvilken kvalitet de har i laget når de bare trengte den ene sjansen minutter etter Eyjolfssons gigasjanse.

- En centimeter så går den inn

- En centimeter ned så går den inn, da hadde vi kanskje tatt tre poeng, men det er sånn fotball fungerer. Spesielt mot kvalitetslag, sier stopperkjempen som måtte se Dnipro ta ledelsen i stedet for.

Venstrekanten Matheus vant en løpsduell med Jonas Svensson slo inn med venstre og på første stolpe lurte spisskjempen Seleznyov inn en heading bak Andre Hansen. Det var alt bortelaget trengte.

- Hva tenker man da? Faen, uttaler Svensson til pressen etter kampen.

Det var han som var nærmest mannen som assisterte Seleznyov med scoringen.

- Jeg burde kanskje ha hindret det innlegget, men jeg føler at jeg har han langt ut og langt ned så det er ikke den beste posisjonen for et innlegg. De har gode spillere og da smeller det, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var bortefansen som fikk grunn til å juble på Lerkendal torsdag.

Ingen fyrverkeri

Kampen ble aldri noe fyrverkeri, men spenningen var der gjennom hele kampen.

- Det er sånn det er i Europa. Det er ingen hawaii-fotball, men det er kontrollert av begge lagene. De lagene her er helt annerledes på hjemmebane enn de er på bortebane, avslutter Svensson.

Selv om Rosenborg gikk av banen uten poeng i sekken var det unison enighet i pressesonen etter kampen at man kan være fornøyd med prestasjonene.

- Vi er fullt på høyde med fjorårsfinalisten. Så prestasjonsmessig er det bra, sier Helland og får støtte av sine lagkamerat, Eyjolfsson.

- De hadde en sjanse, og den scora de på. Vi spilte veldig bra defensivt så det er utrolig skuffende, sier han.

Helland måtte selv forlate banen allerede etter 45 minutters spill. Antydning til skade gjorde at Rosenborg valgte å ikke ta noen sjanser.

- Det murra litt i låret, da fikk jeg ikke lov til å spille mer. Det ville jeg heller ikke for det kunne fort gått gærent. Det er det jeg har gjort tidligere i år og da er vi heller føre var, forklarer han.

Klar for neste kamp

Og for de som tror at Rosenborg blir en kasteball i det som virker som en tøff gruppe kan tro om igjen.

- Det er jo læring, det er ikke mange av oss som har gjort det før (spilt i Europa, red.anm). Vi skal gå for å vinne hver kamp vi stiller opp i vi. For vi hører hjemme her, så det er synd vi ikke får noe med oss fra kampen, sier Helland og kårer ‹‹Kjernen›› til banens beste.

- De er helt fantastisk. De er banens beste nok en gang. De sto på hele kampen og sørger for at det var en internasjonal stemning, avslutter han.

Fellesnevneren etter kampen var ‹‹læring››. Rosenborgs toppscorer, Alexander Søderlund, var klar på at man kan ta med seg mye fra denne kampen.

- Det er en nyttig erfaring for oss som ikke har vært i Europa på lenge. Vi har gjort det ‹‹okei›› foreløpig og hvis vi er litt tøffere i skallen neste gang så har vi alle muligheter, sier superspissen som slet med å komme til sjanser, men bedyrer at han selv ville satt sjansen alle snakker om i mål. Men kommer med noen trøstende ord til sin RBK-kollega.

- Han har hatt mye uflaks, men han kommer i hvert fall til sjansene. Det er små marginer, avslutter Søderlund.

Tøft høstprogram

Rosenborg ligger etter kveldens kamp på en sisteplass i gruppespillet i Europa League med ett poeng. De to øverste lagene blir kvalifisert til utslagsningsrundene på nyåret. Men før det blir klart hvilke lag som får den muligheten har Rosenborg et tøft høstprogram fremfor seg.

Foruten bortemøtet mot Lazio den 22. Oktober og returoppgjørene mot St. Etienne, Dnipro og nevnte Lazio skal Rosenborg også konkurrere på flere fronter. I Tippeligaen har serielederne fem kamper igjen å spille. I tillegg gjenstår kanskje høstens viktigste kamp, cupfinalen. Den spilles mot Sarpsborg 08 på Ullevaal Stadion den 22. November.

Dagens gjester Dnipro har også et fullspekket program utover høsten. Den ukrainske ligaen startet i juli slik at dagens gjester hadde bare spilt ni serierunder før møtet med trønderne. Den første gruppespillskampen for Dnipro endte med et uavgjortresultat hjemme mot Lazio etter en sen utligning. Og med dagens resultat gir det Dnipro en andreplass i gruppa, likt på poeng med Lazio.

Se siste episode av Tippemagasinet:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere