Gå til sidens hovedinnhold

- Iskaldt av Hulsker

Senket Viking med praktmål.

VIKING - START 0-1:

Viking slet voldsomt i oppkjøringen til årets sesong, men etter at alvoret kom i gang, har Uwe Röslers menn så langt framstått som et meget solid lag.

I åpningskampen ble Odd Grenland slått 3-0, og deretter plukket de med seg ett poeng borte mot Lillestrøm for første gang siden 2000, i en kamp som endte 1-1.

Lørdag kom imildertid nedturen hjemme mot Start. Et praktscoring av Bernt Hulsker var nemlig nok til å påføre siddisene sitt første serietap for sesongen.

- Iskaldt av Hulsker
Etter kampen var Viking-trener Uwe Rösler naturlig nok ikke i topphumør. Tyskeren var klar på at Start fortjente de tre poengene de fikk med seg fra Stavanger.

- Det er skuffende at vi taper kampen kun på én feil. Vi startet kampen godt og spilte slik vi skal: Dominerende og aggressivt. Men i 2. omgang gjorde vi ting vanskelig for oss selv og fortjente å tape, sier Rösler til TV 2 Sporten.

Start-trener Knut Tørum var av naturlige årsaker i det litt mer muntre hjørnet. Først og fremst var han full av lovvord om lørdagens matchvinner, Bernt Hulsker.

- Det er en fin kontring og Geir Ludvig (Fevang) slapp den igjennom på riktig tidspunkt. Så er «Hulskeren» iskald og satte den opp i hjørnet. Han er rolig når han først får sjansen og det fikk vi betalt for i dag, sier Tørum.

Praktmål av Hulsker
Det ble en sjansefattig første omgang på Viking Stadion, der hjemmelaget virket tafatte, og måtte flere ganger tåle antydning til piping fra sine egne tilhengere.

Start på sin side, hadde litt mer å by på, og spilte seg til et par gode sjanser. Farligst av alle var det Bernt Hulsker som var. Etter 22 minutter vartet han nemlig opp med et praktstykke.

Han fikk ballen ute på høyresiden, dro seg inn mot 16-meteren, og curlet ballen i det lengste hjørnet bak Thomas Myhre i vertenes bur. En nydelig scoring av Start-spissen.

Fulltrefferen var nok til at gjestene fra Kristiansand kunne gå til pausen med en litt overraskende, men fortjent ledelse.

Ijeh inn i krigen
Andre omgang fortsatte der den første slapp - med piping fra publikum. Hjemmefansen i Stavanger var langt fra fornøyd med det som ble prestert.

Et og annet var det likevel å juble for. I det 57. minutt spilte Starts Geir Ludvig Fevang igjennom til Espen Bøufsen, men avslutningen ble for svak og gikk rett på Kristian Nicht fra 10 meter.

Like etter var det Vikings tur. Trond Erik Bertelsen fant Mame Niang med et innlegg, men den høyreiste spissen bommet totalt på headingen fra kort hold.

Vertene trengte mål, og Uwe Rösler sendte Peter Ijeh ut i krigen. Få minutter etter at han entret banen var han nær scoring med et skudd fra 12 meter, som snek seg like utenfor Start-målet.

Kokte mot slutten
I sluttminuttene ble publikums vrede vent mot dommer Tom Harald Hagen. Ved flere anledninger gikk nemlig pipeblåserens avgjørelser i mot hjemmelaget.

Først dømte han utspill fra mål etter at Martin Fillo spilte ballen via foten til Starts Clarence Goodson og over sidelinjen. Et klart hjørnespark.

Deretter reiste omtrent hele stadion seg da samme mann tok fløyten til munnen og blåste frispark til Start da Hunter Freeman hoppet over Peter Ijeh.

Flere mål ble det heller ikke, og Start kunne til slutt juble for tre viktige poeng, og en fortjent seier mot et Viking-lag som var en skygge av seg selv.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar