RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islandsk show i Stavanger

SCORET: Sverrir Ingi Ingason var én av to islandske målscorere for Viking.
SCORET: Sverrir Ingi Ingason var én av to islandske målscorere for Viking. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Islendingene herjet da Viking vant naboduellen mot Haugesund.

Viking - Haugesund 2-0:

Det var en solfyllt Viking Stadion som var arena for rundens vestlandsoppgjør mandag kveld. Og guttene fra Stavanger svarte fansen med tre poeng og tidvis vakker fotball mot Haugesund.

- Det var viktig for meg å få en scoring. Jeg har ikke vært toppfornøyd med de første kampene, men jeg vil vise fansen at jeg har mye å by på, sa Thorsteinsson til Rogalands Avis.

Islendingene har stått for alle Vikings fem seriemål denne sesongen.

- For meg er det ikke islendinger, men Viking-spillere. De lokale spillerne presterte svært bra, og målene vil snart komme fra dem også, sa Viking-trener Jonevret til avisen.

Allerede fra start var det de blåkledde som tok tak i kampen. Yann-Erik de Lanlay hadde to sjanser før ti minutter av kampen var spilt, og publikum fikk en forsmak på hva som skulle komme.

Overkjøring
For etter 25 minutter smalt det i Stavanger. Jon Dadi Bödvarsson har hatt for vane å komme inn som innbytter og avgjøre kamper denne sesongen. Mandag fikk han muligheten fra start, og takket for tilliten. Han var nemlig nest sist på ballen da landsmann Sverrir Ingi Ingason banket ballen i mål fra omtrent 16 meter.

Og det var islendingene som skulle gjøre det for Viking denne kvelden. Etter fler muligheter dukket nemlig Steinthór Thorsteinsson opp. Han mottok ballen fra Trond Erik Bertelsen, dro seg innover i banen og avsluttet vakkert i lengste hjørnet.

Resultatet 2-0 holdt seg til pause.

Også etter pause var Viking best. Kampen var litt roligere, og var preget av et lag med god kontroll, som allerede hadde scoret de målene som var nødvendige.

Viking var likevel frempå ved noen anledninger. Blant annet ble nevnte de Lanlay servert av Bödvarsson midtveis i omgangen, men han klarte ikke å få ballen på mål.

Mot slutten av kampen hadde både Viking og Haugesund kjempesjanser til å score, men hverken Andre Danielsen eller Haugesunds Alexander Stølås klarte å overliste motstanderens målvakt.

Stillingen ble dermed 2-0 til Viking, som kunne feire tre fullt fortjente poeng.

Hver sin halvdel
Lagene er etter mandagens resultat plassert på hver sin halvdel av tabellen.

Viking har åpnet sesongen bra, og er ubeseiret i 2014. Med åtte poeng på sine fire første kamper er de med helt i toppen av Tippeligaen.

Haugesund, derimot, har rotet bort unødvendige poeng denne sesongen, og har enda ikke fått inn en trepoenger. Laget ligger dermed godt plantet på nedre halvdel, med to små poeng på dobbelt så mange kamper.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere