RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Italia dummet seg ut i generalprøven

Italia dummet seg ut i sin siste landskamp før fotball-VM, da det bare ble 1-1 hjemme mot Luxembourg onsdag.
Italia dummet seg ut i sin siste landskamp før fotball-VM, da det bare ble 1-1 hjemme mot Luxembourg onsdag. Foto: Giampiero Sposito (Reuters)
Klarte bare 1-1 hjemme mot Luxembourg.

Cesare Prandelli hadde nok håpet på en storseier foran 24.000 tilskuere på en utsolgt stadion i Perugia. Det ville gitt litt ekstra selvtillit med på flyreisen til Brasil torsdag, men i stedet glapp seieren da Maxime Chanot nikket inn 1-1 på hjørnespark fem minutter før slutt.

Claudio Marchisio scoret et tidlig ledermål da han nikket inn Mario Balotellis innlegg, men flere scoringer ble det ikke for «Gli Azzurri», tross stort overtak både i spill og sjanser. To avslutninger i tverrliggeren i annen omgang, signert Balotelli og Antonio Candreva, var det nærmeste laget var å øke ledelsen.

Italia framsto som svært sårbar på dødball i kampen mot lag nummer 112 på FIFA-rankingen.

Etter skuffende 0-0 mot Irland lørdag har de to siste oppkjøringskampene gitt liten grunn til optimisme før sluttspillet, der grupperivalene er England, Uruguay og Costa Rica. Italia er uten seier i sine sju siste landskamper.

– Vi må forbedre oss defensivt. Vi var ikke gode i dag, men vi reiser likevel til VM i visshet om at vi kan vinne, sa Prandelli til RAI.

Søndag spiller Italia en treningskamp mot klubblaget Fluminense. Første VM-kamp mot England spilles 15. juni. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere