Italia EM-klare: - En gigantisk fordel for Norge

TIL FRANKRIKE: Matteo Darmian bidro til Italia-seier mot Aserbajdsjan da han sendte i vei et langskudd midtveis i andre omgang. Med det er Italia klare for EM, noe Norge muligens kan nyte godt av i tirsdagens oppgjør i Roma.

TIL FRANKRIKE: Matteo Darmian bidro til Italia-seier mot Aserbajdsjan da han sendte i vei et langskudd midtveis i andre omgang. Med det er Italia klare for EM, noe Norge muligens kan nyte godt av i tirsdagens oppgjør i Roma. Foto: David Mdzinarishvili (Reuters / NTB scanpix)

Italias seier i Baku kan bety alt for Norge.

10.10.15 19:53

ASERBAJDSJAN - ITALIA 1-3:

Samtidig som Norge ordnet tre poeng hjemme mot Malta, sørget også Italia for full pott da de azurblå slo Aserbajdsjan på bortebane.

Eder og Stephan El Shaarawy sørget for italiensk ledelse til pause, før Matteo Darmian trygget seieren med sin scoring etter hvilen.

Det betyr at italienerne er klare for EM i Frankrike, og at Norge dermed møter en potensielt ikke helt topp forberedt motstander i tirsdagens dyst i Roma - en kamp Norge må vinne dersom Kroatia gjør jobben mot Bulgaria og Malta.

- Det er ingen tvil om at dette er en stor fordel for Norge, potensielt en gigantisk fordel. Slik menneskehodet er bygget opp, er det ikke til å komme bort ifra at et allerede EM-klart Italia kan komme til å slippe seg ned noen prosent, sammenlignet med hvordan innstillingen deres ville vært dersom kampen mot Norge måtte vinnes, sier Jahn Ivar Mini Jakobsen til Nettavisen.

- Det er vanskelig å si hvor mye det vil ha å si helt konkret, men at dette hjelper Norge, det er det ingen tvil om, slår den tidligere RBK- og Norge-helten fast.

I Baku var det Italia som kom best i gang da Eder sendte gjestene foran etter fremspill fra Marco Verratti. Vertene utlignet da halvtimen var passert, men Dimitrij Nazarovs scoring ble raskt nullet ut da Stephan El Shaarawy igjen sørget for italiensk ledelsen før pause.

Etter hvilen trygget Manchester United-spiller Matteo Darmian ledelsen da han banket inn 3-1 på et langskudd midtveis i omgangen.

Med det resultatet er altså Italia klare for Fotball-EM i Frankrike. Det kan samtidig bety at Norges vei mot samme mål blir noe greiere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.