RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Italia med kraftig advarsel til Norge

SCORET: Daniele De Rossi jubler for sitt 2-0-mål mot Nederland. Roma-spilleren var kaptein i Gianluigi Buffons fravær.
SCORET: Daniele De Rossi jubler for sitt 2-0-mål mot Nederland. Roma-spilleren var kaptein i Gianluigi Buffons fravær. Foto: Gregorio Borgia (Ap)
Sist oppdatert:
- Norge er vanskelig å spille mot, sa Conte etter at Nederland var feid av banen.

ITALIA - NEDERLAND 2-0:

Italia, som tirsdag kommer på besøk til Ullevaal, gjorde unna generalprøven med privatlandskamp mot Nederland i Bari torsdag.

Kampen var Antonio Contes første som landslagssjef etter at han tok over ansvaret etter Cesare Prandelli. Sistnevnte trakk seg etter et svakt VM, hvor Italia røk ut i gruppespillet.

ENGASJERT: Antonio Conte stiller tøffe krav til spillerne sine.

Nå håper fotballgale italienere at Conte er mannen som skal gjenreise nasjonens fotballstolthet. Og det startet veldig bra mot Nederland. Ciro Immobile og Daniele De Rossi sørget for 2-0-seier.

- Norge er vanskelig
Conte var godt fornøyd med det han fikk se av sine elever.

- Sett bort fra resultat, ville jeg se respons fra guttene, og den var i aller høyeste grad positiv i form av prestasjon, aggresjon og måten vi ønsker å spille fotball på, sa Conte til Rai etter kampen.

Den tidligere Juventus-treneren forteller at han og laget har jobbet intenst taktisk de siste dagene.

- Vi er på rett spor. Vi hadde seks ganske intense treninger på et taktisk nivå, og jeg er veldig fornøyd med at gutta jobbet hardt for å sette seg inn i det.

- Vi må fortsette å jobbe fordi på tirsdag venter Norge, som har vist seg å være vanskelige å spille mot, sa Conte videre.

Kanonstart
Foran 48.000 tilskuere på San Nicola i Bari, gikk italienerne rett i strupen på VM-medaljøren og ledet 2-0 før ti minutter var spilt.

Den første scoringen kom etter at Leonardo Bonucci hadde lempet en lang ball i bakrommet mot Ciro Immobile. Borussia Dortmund-spilleren gikk rundt keeper Cillesen og trillet inn kampens første mål.

Noen minutter senere var debutant Simone Zaza på farten. Sassoulo-angriperen var på vei gjennom da han ble lagt i bakken av Bruno Martins Indi. Den nederlandske forsvarsspilleren fikk marsjordre, og Italia ble tildelt straffe.

Den satt kaptein Daniele De Rossi sikkert i nettet, og Italia hadde fått en drømmestart under Conte. Flere mål ble det ikke, og kampen ble selvsagt preget av den tidlige utvisningen.

Høgmo: - Sultent lag
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo vet uansett at han står overfor en vanskelig oppgave når fire ganger verdensmester Italia kommer på besøk om fem dager.

- Vi kommer til å møte et sultent og vel satt italiensk lag. Jeg tenker at Conte tar med seg Juventus-tenkingen, og der har han spillermateriell. Det er et rutinert og satt lag vi møter, sa Høgmo til Nettavisen før torsdagens kamp mellom Italia og Nederland.

Tirsdag får vi svaret på om landslagssjefen og hans menn er klare for oppgaven.

1-0 - Ciro Immobile:

2-0 - Daniele De Rossi:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere