*Nettavisen* Sport.

Italia-stjerne fintet seg forbi Nettavisen

GOD STEMNING: Det var god stemning på Ullevaal-matta da Daniele De Rossi (t.v.) og Leonardo Bonucci (t.h.) ledet an oppvarmingen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Ingen nevnt, ingen glemt av Leonardo Bonucci.

09.09.14 10:44

ULLEVAAL (Nettavisen): Leonardo Bonucci har hatt en god start på sesongen i Juventus og leverte også en solid forestilling i Italias 2-0-seier over Nederland forrige uke.

Tirsdag kveld starter han etter alt å dømme midterst av tre italienske midtstoppere som møter Norge på Ullevaal.

Hemmeligheten bak suksessen
27-åringen later ikke til å ha store kunnskaper om norske enkeltspillere, men svarte så sikkert han kunne da Nettavisen spurte Juventus-stjernen om hans kjennskapen til dagens norske landslagsspillere.

- Vi begynte å studere Norge for noen dager siden, blant annet så vi kampen mot England direkte. Som Conte sa tidligere, brukte de da en litt mer defensiv modell, men vi ser jo at Norge har flere gode spillere individuelt også. De spiller en solid 4-5-1, og det gir dem muligheten til å benytte seg av kantspillerne i kontringsfasen, svarte Bonucci og unngikk dermed å briljere med kunnskapen om de norske spillerne.

Midtstopperen tok plass ved siden av trener Antonio Conte under mandagens pressekonferanse og var full av lovord om mannen som har ledet Juventus til tre strake seriegull.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

HYLLET CONTE: Leonardo Bonucci håper Antonio Conte kan ha samme suksess med Italia, som han hadde med Juventus. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


- Conte tar ikke avgjørelser for oss, men han viser oss vei. Det er hemmeligheten bak Juventus' suksess med ham som trener. Nå håper vi at det også kan skje med landslaget, sa Bonucci.

Den italienske landslagssjefens strenge disiplin var også et tema under mandagens pressekonferanse. Bonucci gjorde det klart at han trives godt under Contes regime.

- I fotball er det treneren som bestemmer reglene, og det er opp til spillerne å følge de reglene. Med Conte vet vi alltid hva vi skal gjøre, hvordan vi skal flytte ballen. Det er veldig gøy.

Klikk på bildet for å forstørre.

ROLIG OG SELVSIKKER: Antonio Conte. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Selvsikker Conte
Selv virket Conte meget tilfreds og selvsikker før han går i gang med sin første kvalikkamp med Italia. Selv spørsmål om bråket rundt Giorgio Chiellini tok han med et smil. Selvsikkerheten til tross, Conte tar ikke lett på Norge som motstander.

- Norge er et vanskelig lag å spille mot og veldig kompakt i forsvar. Det er ikke et lag vi tar lett på. Man må ha respekt for alle. Vi går til kampen med lyst til å vinne og intensitet i spillet. Vi forventer ikke at dette skal bli lett, og vi må være veldig forsiktige.

Den tidligere Juventus-treneren la imidlertid ikke skjul på at han gleder seg til å komme i gang med kamper som betyr noe.

- Jeg har mange følelser og det inkluderer glede og lykke. Det er den første kvalifiseringskampen, og vi ønsker gjøre det bra. Spillerne har jobbet hardt på trening, og jeg er godt fornøyd med det vi har gjort de siste dagene.

Usikkert vær
Ifølge Storm skal regnværet gi seg like før avspark i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Italia tirsdag.

Tilskuerne som skal se Norge mot Italia på Ullevaal stadion tirsdag kveld, får trolig oppholdsvær.

Mens Storm melder at regnet skal gi seg like før dommeren blåser i gang kampen 20.45, rapporterer Yr om fint vær i hovedstaden stort sett hele dagen.

Kraftige regnbyger tirsdag morgen forteller imidlertid en annen historie.

Det er ingenting som tyder på at regnet vil skape problemer for gressmatten på nasjonalarenaen. Det er solgt 26.500 billetter til oppgjøret.

Kampen mellom Norge og Italia har avspark 20.45 tirsdag.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.