*Nettavisen* Sport.

Italias landskamp avlyst

Foto: Afp/Scanpix

Jordskjelvet i Italia setter en stopper for landskampen mot Luxembourg.

29.05.12 14:40

Parma (NTB-DPA): Italias EM-oppkjøringskamp mot Luxembourg i Parma tirsdag kveld er avlyst på grunn av jordskjelvet i området.

Italias fotballforbund (FIGC) traff avgjørelsen etter samtaler med representanter for byrådet, provinsregjeringen og politiet. Kampen skulle startet klokken 20.45 tirsdag kveld.

Emilio Romagna-regionen ble tirsdag rammet av et nytt jordskjelv, og på det tidspunkt da fotballkampen ble avlyst var det rapportert om ti døde. Også for en drøy uke siden var det et kraftig jordskjelv i området.

Ennio Tardini stadion i Parma ble ikke skadd av skjelvet, men ifølge FIGC var det umulig å gjennomføre en stor fotballkamp fordi alle politifolk i regionen er opptatt med å hjelpe dem som er rammet av skjelvet.

Italias EM-forberedelser har ikke gått på skinner de siste dagene. Mandag ble EM-leiren oppsøkt av politifolk som gjennomsøkte rommet til Domenico Criscito i forbindelse med en kampfiksingsak. Venstrebacken ble som følge av dette utelatt fra EM-troppen.

Italia skal møte Russland i Zürich i sin siste oppkjøringskamp fredag. Spania er første motstander i EM-sluttspillet neste søndag. Kroatia og Irland er øvrige grupperivaler. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.