RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TABBE: Antonio Conte omtalte Norge som Danmark.
TABBE: Antonio Conte omtalte Norge som Danmark. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Italias landslagssjef med Norge-tabbe

Sist oppdatert:
Omtalte Per-Mathias Høgmos menn som Danmark.

To ganger under mandagens pressekonferanse omtalte Italias landslagssjef Antonio Conte tirsdagens motstander som Danmark, men det betyr ikke at vertene tar lett på kampen.

Det bedyret iallfall Italias suksesstrener da han forlegen måtte unnskylde forsnakkelsene.

Han snakket om at seier er viktig for muligheten til å bli toppseedet i trekningen av EM-sluttspillet, og at laget ikke vil gjøre en dårlig figur når det skal vise seg fram på Stadio Olimpico i hovedstaden.

- Norge har tatt gigantiske steg det siste året, og de gir Kroatia hard kamp om EM-plass. Per-Mathias Høgmo har gjort en stor jobb taktisk, og det blir ikke lett for oss, ikke minst fordi vi møter en fysisk svært sterk motstander. Men jeg kan forsikre om at vi ikke vil gjøre det lett for motstanderen selv om vi allerede er kvalifisert, sa han.

Endrer

Han må greie seg uten tre midtbanespillere tirsdag. Andrea Pirlo, Marco Verratti og Marco Parolo har skader som gjør at Conte ikke vil sende dem på banen. Det fører trolig til at han legger om til en 3-5-2-formasjon etter å ha spilt 4-4-2 med svært offensive kanter da EM-billetten ble sikret i Baku lørdag.

- Denne gruppen har taktiske evner til å overvinne alle problemer. Noen er slitne etter kampen i Aserbajdsjan og den lange reisen, men jeg ønsker å bruke så mange som mulig av dem som spilte lørdag, sa Conte, som akter å bruke spissduoen Eder og Graziano Pellè igjen.

Hans pressekonferanse på Stadio Olimpico mandag varte nesten like lenge som Italias trening, som egentlig ikke var noen trening. Spillerne sto og skjøt på mål, eller sjonglerte litt med ballen, mens Conte småpratet med støtteapparatet. Etter et drøyt kvarter gikk de i garderoben. De var der bare for å se og kjenne på banen.

Foredrag

Tre kvarter senere møtte Conte til pressekonferanse, og den varte helt til den måtte avsluttes fordi Per-Mathias Høgmos seanse skulle begynne.

Conte fikk flere spørsmål som var små foredrag mer enn egentlige spørsmål, og han måtte blant annet svare på om semifinale i EM-sluttspillet er et minstekrav (kortversjon: «Vi gjør vårt beste og vil nå så langt som mulig», og hvordan en EM-finale kan måles opp mot en mesterligafinale (kortversjon: «Begge deler er stort»).

Italias trolige lag (3-5-2): Gianluigi Buffon – Andrea Barzagli, Laonardo Bonucci, Giorgio Chiellini – Matteo Darmian, Alessandro Florenzi, Riccardo Montolivo, Roberto Soriano, Mattia De Sciglio – Eder, Graziano Pellè. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere