*Nettavisen* Sport.

«Italias mest forhatte» slaktes igjen

Foto: Montasje: Getty images / YouTube

- Alle vet hvordan han oppfører seg, sier Milan-spiller.

12.12.13 11:09

Ajax' danske midtbanespiller Christian Poulsen kommer neppe til å vinne noen popularitetskonkurranse i Italia.

Etter å ha vært involvert i en rekke kontroversielle situasjoner mot italiensk motstand de siste årene, skjedde det igjen onsdag da dansken ble taklet av Riccardo Montolivo, som ble utvist.

Spyttklyse fra Totti
33-åringen, som har vært innom en rekke klubber i alle de største ligaene i Europa, var mannen som provoserte Francesco Totti såpass at den italienske stjernen til slutt plasserte en spyttklyse midt i ansiktet hans under EM i 2000.

Da Poulsen signerte for Juventus i 2008 var han klar for å begrave stridsøksa, men det var ikke Totti interessert i.

- Det er lett å snakke nå. Han kunne fortalt sannheten på høringen dagen etter i stedet. Jeg tror ikke han kan tilføre Juventus noe som helst, sa Roma-kapteinen til Gazzetta dello Sport.

Under møtet mellom Schalke 04 og AC Milan i 2005 havnet Poulsen i flere ufine dueller med Gennaro Gattuso. Da kampen var over, og Milan hadde slått Schalke ut av Champions League, løp Gattuso bort til dansken, skrek og hoverte rett foran ansiktet hans.

- Vi hadde ikke et sammenstøt. Det var han som prøvde å få det. Det har ingenting med fair play å gjøre, og han oppførte seg som et lite barn. Jeg håper for hans del at han synes det er pinlig i ettertid, sa Poulsen til dansk TV 3 etter den kampen.

I 2007 havnet han igjen i fokus da han slo ned Marcus Rosenberg i en landskamp mellom Danmark og Sverige. I kaoset som fulgte ble dommeren angrepet av en dansk tiskuer, og kampen avbrutt.

Slik ble Poulsen presentert på italiensk TV da han signerte for Juventus:

HTML EMBED

- Alle vet hvordan han er
Onsdag var Poulsen involvert i nok en kontroversiell situasjon, da han ble stemplet av AC Milans Riccardo Montolivo. Italieneren ble utvist, og Milan måtte fortsette skjebnekampen med ti mann.

Nå får Poulsen nok en gang høre det av italienerne. Daniele Bonera mente dansken overspilte.

- Vi kom ikke hit for å spille uavgjort, men ble tvunget til å forsvare oss etter at Montolivo ble utvist. Det røde kortet var litt strengt, men alle vet hvordan Poulsen oppfører seg, sier Bonera til AC Milans hjemmeside.

Forsvarsspilleren takker spesielt to spillere for at Milan kom ut av kampen med 0-0 og avansement.

- Det var en tøff kamp, men vi kvalifiserte oss. Vi ga ikke bort mye selv om vi ble redusert til ti mann. Jeg må gratulere Abbiati og Balotelli, som spilte veldig bra. Nå har vi to vanskelige Serie A-kamper mot Roma og Inter.

AC Milan er som eneste italienske lag klar for åttedelsfinale i Champions League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.