Gå til sidens hovedinnhold

Italias nye landslagssjef

Cesare Prandelli skal lede Italia etter VM.

Prandelli, som har vært trener i Serie A-klubben Fiorentina siden 2005, overtar Marcello Lippis jobb etter VM.

52-åringen er enig med det italienske fotballforbundet om en fireårskontrakt. Kun økonomiske detaljer skal gjenstå.

- Han blir offisielt presentert som Italias landslagssjef etter VM, sier en talsmann for forbund til NTB.

Suksesstreneren gir seg
Lippi ble ansatt som trener i 2004, men ga seg etter VM-gullet i 2006. Italienernes begredelige innsats i 2008-EM gjorde at Lippi igjen ble ansatt. Toårskontrakten er nå ved veis ende, men suksesstreneren har ikke ønsket å forlenge.

Dermed måtte italienerne se seg om etter en ny trener. Chelseas Carlo Ancelotti, Citys Roberto Mancini og Romas Claudio Ranieri skal ha vært interessert i jobben, med hatt for lenge igjen av kontraktene med sine respektive klubber.

Enkelt VM-gruppe
Prandelli er den treneren som har sittet lengst i én klubb i Italia. I fem år har han ledet Fiorentina fra å være nedrykkstruet til å bli et Champions League-lag. Denne sesongen endte klubben på ellevteplass i Serie A.

Den ferske landslagstreneren har også vært sjef i Parma og Roma.

Regjerende verdensmesteren Italia spiller i gruppe med New Zealand, Slovakia og Paraguay, og møter sistnevnte i sin første kamp i VM 14. juni. Til tross for bragden for fire år siden, da blåtrøyene vant verdensmesterskapet i Tyskland, er de ikke favoritter i år, mye grunnet en aldrende tropp.

Prandellis tøffeste utfordring foran EM-kvalifiseringen kommende høst blir nettopp å få unge, friske ben på plass i troppen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget