Iversen åpen om fyllehistorier og strippebesøk

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Steffen Iversen sparer ikke på detaljene i sin nye bok.

09.11.12 09:09

Bøker om aldrende fotballspillere er i vinden. Den siste tiden har blant annet Kjetil Rekdal kommet med biografien «Mitt liv som I» og det har kommet en uautorisert biografi om Wolverhampton-trener Ståle Solbakken. Nå er det duket for enda en.

Steffen Iversen gir i disse dagene ut biografien «Steffen – Født til fotball», skrevet av Anders Mølster Galaasen.

Der sparer han ikke på detaljer fra hans lange liv i fotballkulissene - heller ikke detaljer om fyllehistorier om han selv og andre fotballspillere.

I boken kommer det blant annet frem at det er et ritual hos landslagsspillere å dra på pub eller casino etter en kamp, skriver Dagbladet fredag.

Da Iversen forsov seg til en landslagssamling i 2008, skal det ha vært fylla som hadde skylda.

Strippebesøk
Iversen forteller samtidig at han allerede på U21-landslaget skal ha besøkt en strippeklubb sammen med Moldes Daniel Berg Hestad etter en kamp.

Da de innså at det ikke ble avholdt et strippeshow på scenen, gikk de selv opp og kledde av seg, hevdes det i boken.

«Steffen og Daniel kjørte i gang i reneste Chippendales-stil, først et godt stykke uti showet ble de klar over at hele støtteapparatet til landslaget – Nils Johan Semb inkludert – sto og kikket på. Gamlingene hadde kommet diltende etter», skrives det i boken.

Nils Johan Semb avfeier historien overfor Dagbladet.

- Det høres ut som en god skrøne, sier toppfotballsjefen.

- Garantert sant
Moldes Berg Hestad minnes heller ikke episoden fra strippeklubben Iversen beskriver.

– Jeg husker ikke akkurat denne episoden, men det Steffen skriver er garantert sant og riktig.Vi hadde det utrolig gøy på tur med det U21-laget. Vi var en fin gjeng med kamerater som hadde det gøy på tur. Vi koste oss som regel etter kampene, og dette er en tid jeg absolutt savner, sier han til Dagbladet.

Nils Johan Semb mener uansett at Iversens historier ikke tyder på at det råder en ukultur hos norske fotballspillere.

- Det er ikke til å legge skjul på at det finnes enkeltepisoder som bryter med dette mønsteret. Vi jobber med holdninger og har både regler og retningslinjer, men det hender reglene blir både tøyd og brutt. Min erfaring er likevel at Norge har og har hatt en disiplinert spillergruppe. Hvis ikke, hadde det ikke fungert, sier Semb til Dagbladet.

- Drakk før Tottenham-kamp
Iversen, som i boken avslører at han legger opp etter denne sesongen, forteller også historier om tiden i Premier League.

Da han i 1999 hadde hadde fått beskjed om at han ikke var aktuell til Tottenhams kamp mot Newcastle, fikk han flydd over noen kompiser til en fest i leiligheten hans i London.

Men midt i festen ringte telefonen til Iversen. Det var Tottenham-manager Graham Taylor på den andre enden. Han ville at Iversen likevel skulle være med på kampen.

«Han hadde heldigvis ikke rukket å bli særlig brisen», står det i boken, som kommer ut for salg på lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.