RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iversen banker Riise

Foto: ALBERTO PIZZOLI (AFP)
Sist oppdatert:
Vi tror Crystal Palace og Steffen Iversen slår Bjørn Helge Riises Sheffield United lørdag. Sjekk våre tippetips.

En litt spesiell lørdagskupong denne uken all den tid det er FA-cup som står på programmet for Premier League-lagene. To kamper er hentet fra FA-cupens femte runde, de ti siste fra Championship, og det kan være gode penger i luften.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Mer suksess for Moa?
Oddstips 2: Vi går etter Bologna igjen
Lesertips: Lesernes oddstips

V75 Leangen: 38 millioner i potten

1. Stoke – Brighton
Femte runde i FA-cupen. Hvem som går videre til kvartfinalen, avgjøres i dag. Forrige cuprunde ble en stor opptur for Stoke. Kort tid etter borteseieren mot Wolverhampton ble laget trukket mot League One-lederen Brighton, og attpåtil ble det hjemmekamp. Seieren over Wolves var fullt fortjent, men siden den gang er det bare blitt 3 av 9 mulige poeng i Premier League. Forrige helg endte turen til Birmingham med 0-1-tap. Ligger midt på tabellen, uten sjanse på å nå noen av de viktige plassene, så FA-cupen prioriteres nok knallhardt.

Brighton tok en sterk 1-0-seier borte mot Championship-klubben Watford i forrige runde, mens Portsmouth ble slått 3-1 i tredje runde. Har 8-1-1 på de 10 siste i serie og cup og leder League One med tre poeng på Bournemouth. Har imidlertid spilt to kamper mindre, så ledelsen er relativt trygg. Stoke har vunnet de seks siste innbyrdes kampene, men lagene møttes sist så langt tilbake som 2006.

Det er fortsatt bemerkelsverdige få skader i Stoke, og eneste usikre spiller er Matthew Etherington. Thomas Sørensen erstatter førstekeeper Asmi Begovic bak stengene, slik tilfellet har vært i alle FA-cup kampene til Stoke denne sesongen.

Craig Noone er cuptied for bortelaget, tre spillere er langtidsskadd.

Et tilnærmet skadefritt Stoke mot et opprykksjagende Brighton. Vi stoler på Stoke. H.

2. Birmingham – Sheffield Wednesday
Ny kamp mellom Premier League og League One. Hjemmelaget fikk en svak start hjemme mot Coventry i forrige runde, men klarte å snu 0-2 til 3-2. Birmingham tapte 0-2 hjemme for Newcastle tirsdag, men stod med 4-1-0 på de siste 5 før det. Ligger på 14. plass i serien, men det skiller bare tre poeng ned til Wigan på nedrykk.

Sheffield Wednesday var heldige med oppsettet forrige runde og hadde få problemer med å banke League Two-klubben Hereford 4-1. Runden før ble det sterke 3-0 borte mot Championship-klubben Bristol City. I serien går det imidlertid ikke like bra om dagen, og de nevnte cuptriumfene er de eneste seirene Wednesday har hatt siden 11. desember (0-3-6 i serien). Denne svake perioden har ført til et fall ned til 16. plass.

Forsvarsspillerne Martin Jiranek og Liam Ridgewell sliter med småskader og blir ikke brukt lørdag, og det kan være mulig at manager Alex McLeish også gjør noen endringer til. Men stallen er bred, så Birmingham stiller nok et bra lag.

For Wednesday er midtbanespiller Giles Coke suspendert og spissene Gary Madine og Isaiah Osbourne begge cuptied. I tilllegg er flere spillere usikre.

Dette skal Birmingham fikse, og vi tror ikke på cupbombe her. H.

3. Leeds – Norwich
De siste ti kampene er hentet fra Championship, og dette er rundens toppkamp.

Leeds ligger på sjetteplass med 52 poeng på 31 kamper, mens Norwich ligger på tredje med 54 poeng og like mange kamper spilt. Begge har et godt grep om kvalifiseringsplassene, men Cardiff på andre har bare 55 poeng, så drømmen om direkte opprykk lever i beste velgående.

Leeds er svært vanskelige å slå om dagen, og ser man bort fra cuptapet for Arsenal for en måned siden, er det bare blitt ett tap siden slutten av november (9-9-2 på de siste 20). Slo Bristol City 2-0 borte forrige runde og Coventry 1-0 hjemme runden før. Norwich har 9-7-4 på de siste 20 og vant 2-1 hjemme mot Reading forrige runde.

Spissen Sanchez Watt er friskmeldt for hjemmelaget, ellers er det ingen nye problemer for Leeds.

Midtstopper Leon Barnett er ute for sesongen for Norwich etter å ha blitt skadet sist helg hjemme mot Reading. Midtbanespilleren Andy Surman er endelig tilbake etter langvarig skadeavbrekk og gir Norwich-manager enda flere valgmuligheter på en allerede velfungerende midtbane.

Ikke lett å skille disse lagene. Alle tegn må med. HUB.

4. Preston – Queens Park Rangers
24. plass mot 1. plass. Preston har ennå ikke vunnet en kamp i 2011, og de siste 20 kampene har endt 2-6-12. Det er nå 9 poeng opp til sikker plass, og nedrykk blir mer og mer sannsynlig. Preston hadde formsvake Watford i kne borte tirsdag, men 2-0-ledelse endte med 2-2, og ett poeng er ikke nok slik tabellsituasjonen er for hjemmelaget i øyeblikket.

Spissen Lein Clarke (scoret et av målene tirsdag) får ikke spille mot QPR (er på lån fra QPR). Manager Phil Brown håper i det lengste at Iain Hume rekker kampen (har vært skadet).

QPR er uten tap på de siste seks, men spiller litt for mange uavgjorte (3-3-0) til å klare å rykke ytterligere fra lagene som jager bak. Det skiller nå fem poeng ned til Cardiff på andreplass, mens avstanden er seks til Norwich på den øverste play off-plassen. Her er det altså livsfarlig å sløse bort poeng i jakten på direkte opprykk. Forrige sesong ble det 2-2 i tilsvarende kamp, mens QPR vant 3-1 da lagene møttes i november.

Bortelaget må unnvære Tommy Smith (ga QPR ledelsen i toppkampen mot Nottingham Forest søndag). Det kan bane vei for Petter Vaagan Moens første kamp fra start i ligaspill.

Godtgående QPR har noen viktige fravær nå, men vi tror ikke de taper. UB.

5. Swansea – Doncaster
Hjemmelaget henger med i kampen om play off og direkte opprykk. Ligger for tiden på 5. plass, med bare to poeng opp til Cardiff på direkte opprykk. Heroisk opphenting mot Middlesbrough sist helg, der de snudde 1-3 til 4-3. Står med 5-1-3 i serie og cup så langt i 2011. To spillere er langtidsskadd, ellers er det bra med mannskapet.

Etter en lovende start på året med 3-0 hjemme mot Scunthorpe første nyttårsdag, har 2011 utviklet seg til et katastrofeår for Doncaster. Det er bare blitt én seier til i år, og formen er elendig. Det er blitt 1-0-8 på de siste 9 i serie og cup, og forrige helt ble det 0-6-tap hjemme for Ipswich.

Det er imidlertid fortsatt langt ned til lagene under streken - åtte poengs ledelse og én kamps forsprang på Sheffield United på tredje sisteplass. Doncaster har svake 3-3-8 på bortebane denne sesongen.

Det er blitt uavgjort i de tre siste møtene mellom lagene, senest 1-1 i november.

Toppscorer Billy Sharp er blitt skadet for bortelaget, og med tanke på at spissmakker James Hayter allerede er ute med skade, har Doncaster-manager Sean O'Driscoll hentet inn "gamlingen" Jason Euell (34 år) på lån fra Blackpool, og han går rettt inn i startelleveren.

Med så tunge fravær for bortelaget, som i tillegg er i elendig form, må dette være en topp sjanse for Swansea. H.

6. Nottingham Forest – Cardiff
Meget viktig kamp i tetstriden. Etter meget overbevisende 8-2-0 på sine ti siste ligakamper, røk Forest noe overraskende 0-1 for bunnlaget Scunthorpe onsdag. Ble dermed værende på fjerdeplass med 53 poeng, men har fortsatt én kamp til gode på de andre tetlagene. Forest er for ubeseiret på sine siste 34 hjemmekamper.

Midtbanestrateg Radi Majewski soner sin andre av tre kampers karantene lørdag. Både spissen Robbie Findley og midtbanespiller Guy Moussi måtte ut med skader onsdag og er uaktuelle til lørdagens kamp. Men Forest-manager Billy Davis har mange spissalternativer.

Cardiff ligger på andreplass, som gir direkte opprykk, men er bare to poeng foran Nottingham. Tapte årets første kamp, men det er det eneste tapet så langt i 2011 (4-5-1). Forrige helg ble det 1-1 hjemme mot Burnley. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 1-1, men Forest vant 2-0 da lagene møttes i november.

For Cardiff er Craig Bellamy tilbake i startoppstillingen lørdag (klarer fortsatt ikke å spille to kamper i uken). Michael Chopra er usikker.

Meget hjemmesterke Nottingham Forest har altså ikke tapt hjemme siden september 2009 og vi tror ikke de taper lørdag heller. HU.

7. Reading – Watford
To tabellnaboer (11 og 12) som har sakket kraftig akterut i kampen om play off-plass på grunn av formsvikt. Hjemmelaget gjorde det meget godt i januar, men hittil i februar er de blitt 0-2-2. Watford imponerte stort med åtte strake seirer i desember og halve januar. Men den siste måneden viser protokollen (0-2-4).

For hjemmelaget returnerer midtbanespilleren Mikele Leighterwood etter skade. Leighterwood som er på lån fra QPR, har på sine 11 kamper for Reading fortsatt ikke vært med på å tape. Superspiss Shane Long har stort sett vært usikker til hver eneste kamp den siste måneden, men også spilt stort sett hver eneste kamp og bøttet inn mål. Lørdag er han ikke USIKKER, og spiller garantert.

Formsvake Watford kan muligens få tilbake toppscorer Marvin Sordell, ellers er det ventet at unge Adam Thompson får sin ligadebut fra start lørdag.

Lagene spilte 1-1 da de møttes i november. Forrige sesong innkasserte Watford fire poeng i de innbyrdes møtene.

Dags for at hjemmelaget vinner fotballkamper igjen lørdag når formsvake Watford kommer på besøk. H.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

8. Millwall – Middlesbrough
Veldig varierende resultater for disse lagene hittil i år. Millwall har 4-2-3, mens Middlesbrough har 2-3-3. Hjemmelaget spilte 1-1 borte mot Sheffield United forrige runde og vant 1-0 mot Doncaster helgen før det, mens Middlesbrough har to tap på rad.

Millwall har fortsatt et ørlite håp om å klare play off, det er seks poeng opp til Leeds. Middlesbrough på sin side ligger på 20. plass, fire poeng over nedrykksstreken. Millwall vant 1-0 da lagene møtte hverandre i november.

Det er bedring for skaderammede Millwall til lørdag. Tony Craig (f), Darren Ward (f), Tamika Mkandawire (m) og nysigneringen Hameur Bouazza har alle trent denne uken, og flere av dem er aktuelle allerede lørdag. Dermed er kun Josh McQuod og Shaun Batt skadet.

Også Middlesbrough har vært hardt rammet av skader denne sesongen, og det forklarer mye av hvorfor forhåndsfavoritten til opprykk ligger så dårlig plassert på tabellen. Lørdag er både Andrew Taylor og Julio Arca aktuelle igjen. Flere andre spillere testes opp mot kampstart.

Millwall er sterke hjemme med 9-3-3, mens Middlesbrough ikke skremmer så mange på fremmed gress (3-2-10). Vi tror ikke hjemmesterke Milwall taper dette. HU.

9. Portsmouth – Barnsley
Hjemmelaget tok en svært etterlengtet 2-0-seier borte mot Doncaster forige runde, den første trepoengeren siden 11. desember (0-4-6 på de 10 kampene i mellom). Seieren gjorde at Portsmouth igjen har en luke ned til lagene under nedrykksstreken (6 poeng).

Barnsley har levert en sesong på det jevne (41 poeng på 31 kamper), og verken ned- eller opprykk virker sannsynlig. Legg merke til at Barnsley er et av ligaens dårligste bortelag (3-3-9). Spilte 1-1 hjemme mot Ipswich forrige runde, men tapte hele 1-4 for Leicester runden før.

Dette er første sesong siden 2002 disse to møtes i seriesammenheng, og høstkampen endte 1-0 til Barnsley.

Kaptein Aaron Mokoena er tilbake for hjemmelaget etter å ha hatt trøbbel med fornyelse av oppholdstillatelsen. David Cotteril er ankommet på lån fra Swansea. Cotteril er flankespiller. Jonathan Hogg er suspendert.

Paul McShane er hentet inn på lån som erstatning for den skadde kapteinen Stephen Foster for bortelaget. Ellers er det ingen nye problemer for bortelaget.

4-6-4 er fasiten for Portsmouth hjemme på Fratton Park, mens Barnsley som sagt er svake borte. Så er spørsmålet om det er verdt å friskmelde Portsmouth etter seieren sist helg. Vi er ikke sikre, men nøyer oss med halvgardering. HU.

10. Ipswich – Hull
To lag i god form. Hjemmelaget står med 3-1-0 hittil i februar, mens bortelaget ikke har tapt siden 8. januar (3-3-0). Begge to var så godt som avskrevet i kampen om play off, men dersom de fortsetter å sanke poeng som de har gjort den siste tiden, er det fortsatt et lite håp.

Hull ligger på 10. plass, 7 poeng fra siste play off-plass, mens Ipswich, som har én kamp til gode på de fleste andre lagene i serien, ligger på 13. plass, 11 poeng bak play off. Det er verdt å merke seg at Ipswich svært sjelden spiller uavgjort (12-5-13), mens det bare er ett lag som har hatt flere poengdelinger enn Hull (11-12-8). Hull vant 1-0 da lagene møttes i november.

Svært gode Jimmy Bullard (en av de viktigste årsakene til Ipswich formoppsving) får ikke spille mot gamleklubben og er uaktuell lørdag. Kaptein David Norris blir heller ikke frisk (var ikke med tirsdag heller).

Hull har hentet Jack Hobbs på lån fra Leicester og han går trolig rett inn i startoppstillingen. Ellers er det ingen nye problemer for Hull.

Åpen affære mellom to formlag, og hjemmelaget har svært tunge fravær. 7-1-6 har Ipswich hjemme denne sesongen, mens Hull står med 5-6-4 borte. Det må nesten bli helgardering. HUB.

11.Scunthorpe – Derby
Hjemmelaget fikk en svært etterlengtet opptur med 1-0 hjemme mot Nottingham Forest onsdag. Stod med skrekkelige 1-1-12 på de siste 14 før det. Ligger nest sist i serien, fire poeng opp til sikker plass.

Derby kjempet om play off-plass i høst, men har vært like elendige som Scunthorpe de siste tre månedene. Siden slutten av november er det bare blitt én seier (1-2-11). Det er fortsatt seks poeng ned til nedrykk, men dersom disse resultatene skulle fortsette, vil bunnstrid snart være et faktum.

For hjemmelaget returnerer spissen Joe Garner (på lån fra Forest og fikk derfor ikke spille mot gamleklubben onsdag). Abdi Ibrahim har forlenget låneavtalen ut sesongen (på lån fra Manchester City).

For Derby er to lånespillere på plass, midtstopper Daniel Ayala fra Liverpool og spissen Jamie Ward fra Sheffield Utd. Begge kommer trolig til å starte lørdag. Stephen Pearson og James Bailey ( begge midtbane) usikre.

Tja, dette er ingen enkel kamp. Scunthorpe tok sesongens andre hjemmeseier onsdag (2-3-9), mens Derby har 4-3-8 på bortebane. Vi ser ingen annen løsning enn helgardering. HUB.

12. Crystal Palace – Sheffield United
Meget viktig oppgjør mellom to tabellnaboer på hver sin side av nedrykksstreken. Palace har 31 poeng, mens Sheffield står med 29 poeng. Begge har en målforskjell på minus 21. Situasjonen er lysest for Palace, som ikke bare er på trygg grunn, men som også er i stand til å ta en trepoenger i ny og ne. Sheffield har derimot helt sluttet å vinne fotballkamper; vi må tilbake til 18. desember for å finne siste seier. Siden den gang er det blitt 0-4-7.

Palace tapte 1-2 for Coventry forrige runde, men vant 1-0 hjemme mot Middlesbrough runden før. Sheffield spilte 1-1 mot Reading og Millwall i sine to siste.

Legg merke til at Palace har gjort det klart best hjemme denne sesongen; 25 av 31 poeng er tatt på Selhurst Park.

Sheffield vant 3-2 da lagene møttes 20. november (bare én seier til etter det). Forrige sesong vant lagene én kamp hver.

Kagisho Dikgacoi (landslagsspiller for Sør-Afrika) er hentet på lån fra Fulham for hjemmelaget og starter trolig lørdag.

For skaderammede Sheffield United er det nesten ingen ende på elendigheten. Den gode spissen Darren Henderson har vært ute i "evigheter", nå er spisskollega Richard Cresswell også svært tvilsom til lørdagens kamp. Ny på skadelisten er også midtbanespilleren Nick Montgomery. Rob Kozluk soner karantene. Dermed er det duket for Bjørn Helge Riise fra start lørdag.

Palace er solide hjemme 7-4-4, mens Sheffield United ikke har bedre enn 3-4-8 borte. Vi tror på Steffen Iversen i møte med Bjørn Helge Riise. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 19.02.2011 15:55
1. Stoke - Brighton H
2. Birmingham - Sheffield Wedne H
3. Leeds - Norwich H U
4. Preston - Queens Park Ran U B
5. Swansea - Doncaster H
6. Nottingham Fore - Cardiff H U
7. Reading - Watford H
8. Millwall - Middlesbrough H U
9. Portsmouth - Barnsley H U
10. Ipswich - Hull H U B
11. Scunthorpe - Derby U
12. Crystal Palace - Sheffield Unite H

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 19.02.2011 15:55
1. Stoke - Brighton H
2. Birmingham - Sheffield Wedne H
3. Leeds - Norwich H U
4. Preston - Queens Park Ran U B
5. Swansea - Doncaster H
6. Nottingham Fore - Cardiff H U
7. Reading - Watford H
8. Millwall - Middlesbrough H U
9. Portsmouth - Barnsley H U B
10. Ipswich - Hull H U B
11. Scunthorpe - Derby H U B
12. Crystal Palace - Sheffield Unite H

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere