Iversens mirakelmedisin

Foto: Ned Alley (Scanpix)

Steffen Iversen takker joggeskoene for at han herjet med Haugesund.

02.08.10 12:11

ROSENBORG - HAUGESUND 4-3:

LERKENDAL (Nettavisen): Etter Rosenborgs 1-0-seier over AIK i europacupkvalifiseringen på onsdag, var beskjeden fra Nils Arne Eggen klar: Rade Prica og Steffen Iversen må spilles i form.

Les også: - Nødt til å ha Iversen og Prica i form

Søndag var Prica plassert på benken på grunn av skade. Det gjorde imidlertid ikke så mye.

For Steffen Iversen leverte varene i så stor grad at han nærmest egenhendig sørget for seier og tre poeng til Rosenborg.

Les alt om runden!

Men at han må spilles i form, er han helt uenig med sin trener i.

- Det er ikke formen det er noe galt med, den har vært god hele tiden. Det er akillessenene mine som har vært problemet, sier Iversen.

Det problemet ser det imidlertid ut til at Iversen har løst.

- Jeg har egentlig følt at formen har vært bra den siste tiden. Men så har jeg stivnet i akillessenene og da har det vært vanskelig å løpe. De siste fem-seks kampene har jeg følt meg tung, rett og slett, sier Iversen til Nettavisen.

- Lagt om treningene
Men mot Haugesund så det ut som at Rosenborg-spissen hadde fått 100 kilo tatt av skuldrene og allerede fra avspark var Iversen langt mer løpsvillig enn det han har vært de siste kampene.

- Jeg så det allerede etter fem minutter, at i dag hadde han trøkk i løpene, sier Nils Arne Eggen.

Selv er hovedpersonene helt klar på hvorfor han plutselig så ut til å ha funnet storformen.

- Jeg har fått orden på føttene. I dag kjente jeg det allerede under oppvarmingen, at kroppen var i orden, jeg følte meg mye lettere, sier Iversen.

- Hvordan har du fått orden på problemet?

- Vi har lagt om treningene mine. Jeg har jogget mye den siste tiden, i stedet for å være med på vanlige spilløkter. Det har helt klart sørget for at bena er bra.

Det er dermed medisinen som kan bli avgjørende for at Rosenborgs høstsesong blir så morsom som alle trøndere håper på. For tvert Iversen fikk orden på bena, sørget han også for at Rosenborg kom seg unna med alle tre poengene, etter at Haugesund hadde yppet seg på Lerkendal-matta i førsteomgangen.

Ivers scoret nemlig to ganger etter hvilen og ga med det Rosenborg en 4-3-seier, etter at Haugesund ledet 3-2 til pause. I tillegg scoret Iversen også Rosenborgs første mål.

- God på alt
Men Rosenborgs nummer 14 var ikke bare målfarlig; han vant alt som var av dueller, han spilte gjennom medspillere og var rett og slett banens desidert beste spiller.

For Haugesund var det dårlig timing at Ivers ble kvitt problemene tidsnok til kampen mot dem.

- Det er veldig kjedelig at det løsner for ham mot oss, men samtidig er han så god at det ville løsne før eller siden, sier Haugesunds midtstopper Are Tronseth. Trønderen har en fortid i Rosenborg og scoret da også sitt første tippeligamål noensinne på Lerkendal på søndag.

Akkurat det hjalp lite når Iversen fant formen så til de grader. Da er han nærmest umulig å stoppe, erkjenner Tronseth.

- Han er bra. Smart i bevegelsene og god på alt med ballen. Han kan flikke, skyte, ta ned ballen. Det er umulig å vite hva han gjør. Ingen tvil om at han er en av de aller beste spissene i Norge, skryter Tronseth.

- Helt fenomenal
Også Nils Arne Eggen vet å sette pris på Iversen.

- Han er helt fenomenal. Når han tar imot ballen så faller den alltid ned inntil ham. Det han kanskje er best til er å spille gjennom medspillerne sine, men så skyter han også iblant, sier Eggen, vel vitende om at Iversen hadde notert seg for tre mål mot Haugesund.

Det var likevel ikke bare skryt å få. Straffebommen på tampen av oppgjøret kunne sendt Iversen til topps på toppscorerlista, men spissen gjorde noe han ikke hadde gjort til da i kampen: Han bommet.

Og det til Eggens store forundring.

- Han pleier alltid å se på keeper. Og keeperen lå nede i det ene hjørnet tidlig, så jeg var sikker på at Steffen skulle sette den i det andre hjørnet. Men så satte han den i det samme hjørnet som keeperen lå, og det overrasket meg, avslutter Eggen.

HTML EMBED
TV2Player.insert(444861,"playerProgram444861", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.