RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ivorianer klar for RBK

Foto: Faksimile: rbk.no
Sist oppdatert:
Trønderne har signert et ungt spisstalent.

21-åringen Boti Goa Tyrol Orfi Demel (det skal heldigvis være i orden å kalle han Boti Demel, ganske enkelt) har signert en fireårskontrakt med Rosenborg.

- Jeg tror det er en spiller som vil passe godt inn i Rosenborg, sier RBK-trener, Jan Jönsson, ifølge klubbens hjemmeside.

Scoret 22 mål på 24 kamper
Demel er en ivoriansk spiss med fortid i portugisiske Benfica. I 2009 ble han solgt til FC Mika, som hører til den armenske toppdivisjonen. Han har spilt 24 seriekamper for klubben og scoret anselige 22 mål.

21-åringen har i tillegg spilt ni kamper for Elfenbenskystens U21-tropp.

- Dette er en spiss som er god til å gå i bakrom, og samtidig god i mottaket som et oppspillspunkt. Han kan spille sammen med en makker på topp eller alene. Han har et veldig bra steg og bra fart. Til tross for sin unge alder har han vært noen år i Europa, og det ser jeg på som et pluss, sier Jönsson.

Får skryt fra Hoftun
- Han har scoret mye mål og er god begge veier, hvis det går an å si det på den måten. Han gjør ting med ballen som ser veldig interessant ut, samtidig som han har et godt mottak, truer bakrom og har gode basisferdigheter, ramser sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, opp.

Unggutten, som langt ifra har et kjent fotballnavn, ble plukket opp av trønderklubbens sportslige apparat.

- Vi er klare over at nivået i Armenia kanskje ikke er det beste, men vi har sett kvaliteter i denne spilleren som ser veldig bra ut. Det er Stig [Torbjørnsen, journ.anm.] som har funnet han. Vi har sett flere hele kamper på DVD og Stig har sett ham live, så vi føler oss så trygge som vi kan føle oss, sier Hoftun, som gleder seg til å vise fram klubbens ferskeste funn.

- Jeg må si at det er veldig spennende å hente en spiller ingen har hørt om tidligere, og som kan bli veldig bra. Vi gleder oss til han er på plass.

Demel venter på visum for å få komme til Norge, og det er ventet at han vil ankomme Trondheim i løpet av uka. Da gjenstår den medisinske testen samt enighet om spillerens personlige betingelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere