*Nettavisen* Sport.

Ja og nei til Chelsea

Foto: (AFP/Scanpix)

Carlo Ancelotti er klar, og nå er Roman Abramovitsj villig til å åpne lommeboka igjen.

01.06.09 11:39

Carlo Ancelotti ga seg søndag som AC Milan-trener. Mandag ble han så presentert som Chelseas nye manager. Han skal ha blitt enig med Stamford Bridge-klubben om en treårskontrakt verdt ca. 200 millioner kroner.

Han starter i jobben 1. juli.

- Carlo var førstevalget til jobben. Han har over en lengre periode vist evnen til å bygge lag som konkurrerer om og vinner titler både på nasjonalt og europeisk nivå, heter det i en pressemelding.

- Han hadde også en meget suksessrik spillerkarriere i disse turneringene. Derfor tar han med seg unik erfaring til Chelsea, heter det videre.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Og for et lag 49-åringen kan få i London.

Chelsea ble nummer tre i Premier League, tapte semifinalen i Mesterligaen, men vant FA-cupen denne sesongen. Det er langtifra godt nok for eier Roman Abramovitsj. Dermed ser han ut til å være villig til å åpne lommeboka på vidt gap for å gi Ancelotti den perfekte start.

Ifølge The Times var Abramovitsj selv i møter med Kakas representanter forrige uke, men denne ganger ser han ut til å mislykkes. Kakas far og agent, Bosco Leite, skal nemlig ha fortalt russeren at sønnen heller ville til Real Madrid.

Likevel er ønskelista full av toppnavn.

Les også:Drogba godtar Øvrebø-smell

Flere superstjerner
Carlo Ancelotti skal ha gitt uttrykk for at han mener at Chelsea bør forsøke å få kloa i veteranen Andrea Pirlo, men det er usikkert om Milan er villig til å selge. Chelsea er uansett allerede i diskusjoner med CSKA Moskva om et kjøp av den anvendelige kantspilleren Yuri Zhirkov, og Atletico Madrid-spiss Sergio Agüero topper visstnok lagets spissliste.

John Terry, som ikke akkurat spiller en ubetydelig rolle i klubben, har på sin side rådet klubben til å gjøre alt den kan for å få tak i Valencia-spiss David Villa eller Bayern Münchens Franck Ribery. De vil møte hard motstand fra Real Madrid om Ribery, men Valencias økonomiske problemer bør gi dem en brukbar sjanse til å få til noe med Villa.

Noe bør de i alle fall kunne få til med Abramovitsj´ millioner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.