RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GJENSTAND FOR DEBATT: Aston Villas Jack Grealish kan spille for to landslag.
GJENSTAND FOR DEBATT: Aston Villas Jack Grealish kan spille for to landslag. Foto: Carl Recine (Reuters)

Jack (19) skaper massiv debatt i Fotball-England

Aston Villas supertalent Jack Grealish (19) er spilleberettiget for både England og Irland.

Nå går debatten på balløya om hvilket landslag han bør satse på.

Kalles opp mot England?
Grealish har irske besteforeldre og engelske foreldre, og de siste årene har han fått spilletid på det irske U21-landslaget. Men da han denne sesongen trakk seg fra U-landslaget for å konsentrere seg om Villa, gikk alarmen på det irske fotballforbundets kontorer.

Nå gjør de alt for å forsikre seg om at Grealish velger å spille for Irland.

Ifølge Daily Mirror skal Irland-sjef Martin O’Neill allerede være klar til å kalle opp Grealish til landslagstroppen som skal møte nettopp England 07. juni. Om han får spilletid i den kampen, er han likevel ikke bundet til det irske landslaget for alltid siden det er en treningskamp- men det vil trolig dytte ham i retning Irland likevel.

Drakamp
Han ble for kort tid siden kåret til årets U21-spiller i Irland, en pris han var svært overrasket over å få - han hadde jo bare spilt to EM-kvalikkamper i den grønne U21-drakten.

VISSTE DU AT: Jack Grealish kjøper leggskinn med barnestørrelse? Han vil helst ikke spille med leggskinner i det hele tatt, og på denne måten slipper han unna regelverket.

Men det var tydelig for alle andre at dette var et ledd i taktikken for å varte opp Grealish og hans familie - og på den måten øke sjansene for at han velger å spille for Irland.

Mot Liverpool i søndagens ligacupsemifinale var han banens ener - noe som ikke la en demper på engelskmennenes frykt for å miste talentet til Irland.

- På søndag demonstrerte Grealish at han er en annerledes type fotballspiller enn de engelske akademiene vanligvis produserer. Særlig hans evne til å gli forbi motstandere på små flater. Du kunne satt ham i en telefonkiosk med to midtstoppere, og sannsynligvis hadde han kommet ut med ballen i beina, skriver The Independent.

Avisen bruker mye spalteplass på å argumentere for at FA bør gjøre alt de kan for å overtale ham til å velge England – og de er ikke alene. Grealish har vært «talk of the town» i de fleste byer etter prestasjonen mot Liverpool søndag.

- Dette er en spiller FA må gå den ekstra milen for å sikre seg, mener The Independent.

Velg med hjertet!
Aston Villa-manager Tim Sherwood ber Grealish velge med hjertet.

- Jeg hadde samme situasjon med Nabil Bentaleb, som kunne spille bade for Frankrike og Algerie, men valgte Algerie. Bentaleb spurte meg om råd, og jeg fortalte ham følgende: - Følg magefølelsen, føler du deg fransk eller algerisk? Det måtte Bentaleb bestemme seg for, og det må Jack gjøre nå, sier Sherwood ifølge Daily Star.

Avisene hevder imidlertid å vite at Grealish selv ønsker å satse på det engelske landslaget hvis Englands landslagssjef Roy Hodgson forsikrer om at han vil bli satset på der, men spørsmålet er hvor mye Hodgson tør å garantere.

Grealish' far spøkte nylig om dilemmaet da han ble intervjuet på talkSPORT:

- Det er en treningskamp i juni mellom England og Irland, kanskje han kan spille én omgang for hvert lag?


Grealish er livslang Villa-supporter og kom til klubben allerede som seksåring. Allerede som 16-åring ble han inkludert i en A-lagstropp i Premier League, før han senere ble leid ut til Notts County for å få kamperfaring.

I 2014 kom Premier League-debuten, da han ble byttet inn mot Manchester City i mai. Denne sesongen har han spilt 13 kamper for favorittklubben og tatt ligaen med storm.

P.S: Grealish' tippoldefar var også profesjonell fotballspiller og vant faktisk FA-cupen med Villa i 1905.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere