RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jaget vekk bortespøkelset

Foto: Ap/Scanpix
Sist oppdatert:
Og Fulham kunne ikke ha gjort det på et mer passende tidspunkt.

SUNDERLAND - FULHAM 0-3:

Med kun fire serierunder igjen har de engelske klubben begynt den febrilske jakten på poengene som skiller himmel fra helvette.

Fornyet Premier League-kontrakt fra nedrykk.

Flere av bunnlagene var i aksjon lørdag, og konturene av en fasit begynner å vise seg. For noen er himmelriket nær. Men i fotball finnes det ingen vinnere uten tapere. Enkelte klubber må nok derfor innse at The Championship blir realiteten neste sesong.

Fulham er ikke en av dem.

Før oppgjøret mot Sunderland på Stadium of light, hadde ikke Mark Hughes vunnet noen av sine bortekamper i 2011. Kun én gang på de 35 siste borteoppgjørene har Fulham gått seirende av gresset.

Dermed har det også blitt få poeng. For få. Klubben har lenge befunnet seg på tabellens nedre halvdel, farlig nære nedrykksstreken.

Lørdag snudde det endelig for Hughes' menn. Fulham sikret en meget sterkt borteseier over Sunderland - i det som for øvrig var Steve Bruces 300. kamp som Premier League-manager - og jaget med det ikke bare vekk bortespøkelset, men også nedrykksmulighetene.

Uten syk Hangeland
Den norske midtstopperyndlingen Brede Hangeland fikk ikke ta del i Fulham-bragden. For første gang denne sesongen måtte Hangeland melde forfall til kamp på grunn av sykdom. Dermed fikk den tidligere Arsenal-spilleren Phillipe Sanderos sin debut i Fulham-forsvaret.

Men det var i motsatt ende av banen det meste skjedde. Chelsea-utleide Gaël Kakuta satte inn 1-0 etter en halvtimes spill, før Simon Davies hentet fram scoringsfoten etter pause. To ganger nettet waliseren, og fastsatte med det til 3-0.

Tre poeng rikere rykket Fulham flere plasser opp på tabellen. Med tre kamper igjen å spille ligger klubben på 9.-plassen med 45 poeng. Med ti poeng ned til streken kan nok Hughes nå puste lettet ut: Fulham spiller Premier League-fotball også neste sesong.

Sunderland, som kan skylle det dårlige resultatet på spisskrisen i klubben, er ikke like trygg. Med 41 poeng skal riktig nok mye til for at de stripede rykker ned, men i den tette bunnstriden kan endringer fortsatt skje.

Stoke og West Brom ute av bunnstriden
Verst ser det imidlertid ut for West Ham, Wolverhampton, Blackpool og Wigan. De to sistnevnte spilte begge uavgjort lørdag - Blackpool med 0-0 hjemme mot Stoke og Wigan med 1-1 hjemme mot formsterke Everton - og står med like mange poeng på henholdsvis 17.- og 18.-plassen. Blackpool har bedre målforskjell, men har to meget tøffe kamper igjen. Tottenham og Manchester United kan sørge for at de nyopprykkede blir nynedrykkede.

Ett poeng var tilstrekkelig for at Stoke spilte seg ut av bunnstriden. Klubben, som nok har sitt hovedfokus på Fa-cupfinalen, har nå åtte poeng ned til streken. Det samme har West Bromwich, som slo Aston Villa 2-1 og passerte motstanderen på tabellen. Mye skal til for at Villa ikke klarer å fornye Premier League-kontrakten med sine 41 poeng, men Blackburn har tatt opp kampen. Morten Gamst Pedersens klubb vant nemlig 1-0 over Bolton og klatret til 15.-plassen. Med 38 poeng har Rovers imidlertid ingen sikker framtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere