RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på løver i England

Sist oppdatert:
Løv-Ham-trener Trond Amundsen må gjøre mye med lite når han skal bygge opp stallen.

Nettavisen presenterer for tiden hvert av årets Adeccoliga-lag. Så langt har Bodø/Glimt, Bryne, Hønefoss, HamKam, Haugesund og Kongsvinger vært i ilden. Dagens lag er Løv-Ham, der den nyansatte treneren Trond Amundsen koser seg på treningsfeltet hver gang det er fint vær i Bergen.

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

Løv-Ham berget plassen i Adeccoligaen da de utlignet mot ligavinner Strømsgodset ni minutter før sesongen var over. Klubben har mistet over et halvt dusin spillere siden 2006-sesongen, og nå begynner Amundsens jobb med å bygge opp ”Løvene” fra Bergen. Men først tar han en statusoppdatering med Nettavisen.

1. Hvilke nye spillere er kommet?
- Til nå er det ingen som har signert for klubben, men vi er i kontakt med noen. Vi får blant annet en del spillere som skal prøve seg denne uka. Det er en kontinuerlig spillerjakt i klubben.

2. Hvilke spillere har forlatt klubben?
- Det var noen spillere som forlot klubben før jeg kom, men vi har vel mistet seks-sju spillere. De jeg kommer på er Thor Mattis Kåven (Bryne), Marius Solberg (studier), Martin Hollund (lagt opp, men er med som keepertrener) og Vegard Landro. I tillegg er det tre-fire til som har lagt opp, men som ikke var med i planene uansett.

Dette dreier seg om andrekeeper Torstein Saksen, som trappet ned på grunn av studier, Thomas Tennebø har lagt opp, mens Henning Aga forsvant til Baune.

3. Hvilke spillere/spillertyper står på ønskelista?
- Jeg har ikke lyst til å røpe noen navn, men vi jobber mye med stallen. Vi er klare på at vi ønsker forsterkninger, og vi ser for oss en keeper, to forsvarsspillere og to midtbanespillere. I dag har vi 19 spillere i stallen. Hvor mange spillere som skal inn avhenger litt av hva vi finner på det eksterne markedet, men vi ønsker å ha en stall på mellom 22 og 24 spillere, forklarer Amundsen, som røper at klubben blant annet har tatt turen til England for å finne nye spillere til den grønne og hvite drakta.

- Vi har en liten dialog gående i England, men det er uvisst hvor langt vi kommer der, så jeg vil ikke si noe mer. Primært leter vi i Skandinavia.

4. Hva er ambisjonene for sesongen?
- Per dags dato har vi ikke fastsatt ambisjonene i forhold til tabellposisjon, men vi vil ta et steg videre fra i fjor. Vi vil utvikle oss videre og gi laget en ny dimensjon i løpet av ett til to år.

5. Hva er programmet frem mot seriestart?
- Vi begynte med mye fysisk trening i januar. Så har vi første kamp 20. januar mot Haugsund, noe som er litt ugunstig i forhold til treningsperioden, så da vil vi bare prøve ut spillere. I februar kommer vi til å være ekstreme på å bygge spillestil og lag, forteller Amundsen, og ramser opp motstandere som Brann, Fyllingen, Bryne, Fana og Haugesund (igjen) som motstandere i sesongoppkjøringen. 17. mars reiser laget til La Manga, 4. april blir det generalprøve mot Sogndal.

6. Hvordan er treningsfasilitetene?
- Det regner fælt, men så lenge vi har ålreit vær har vi bra forhold, sier treneren som blant annet har en fortid i Santos FC i solfylte Brasil.

- Med ålreit vær så mener jeg at det ikke er frost. Det har ikke vært noe problem til nå.

7. Hvor stort er årets budsjett?
- Det har vi ikke klart ennå, men vi er nok langt nede på rangstigen. Et sted mellom fem og sju millioner høres fornuftig ut.

8. Skal stadionet forbedres?
- Vi jobber med en ny stadion som skal stå klar i 2008. Det blir en midlertidig løsning i 2007. Blir vi spillende på Krohnsminde må noen forbedringer gjøres. Vi håper vi får spille på Krohnsminde i år, men da må noen forbedringer gjøres. Jeg tror forbundet kommer hit den 23. for å ta en runde med oss angående stadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere