*Nettavisen* Sport.

Jakter spillere på Finn

Foto: Scanpix/Faksimile finn.no

Norsk klubb går nye veier for å forsterke laget.

26.04.12 22:59

Noe av det vanskeligste for fotballklubber, er å finne spillere som forsterker laget.

I søken etter de uslepte diamantene er det også klubber som benytter seg av ukonvensjonelle metoder. Frigg Oslo er en slik klubb.

Frigg spiller i 2. divisjon, men trenger spillere som skal hjelpe klubben med å nå målet om opprykk til Adeccoligaen. I den anledning har de hyret inn rekrutteringsselskapet Veksthuset for å finne midtbanespillere som skal forsterke laget.

Søker via Finn
Rekrutteringsselskapet har rykket ut en annonse, som blant annet ligger på finn.no. Der kan man lese om følgende kvalifikasjonskrav:

- Du har minimum erfaring fra Adeccoligaen eller tilsvarende nivå i utlandet
- Du har ambisjoner om å spille fotball på et høyt nivå
- Du vil være med å bidra og løfte Frigg tilbake til gammel storhet

Frigg-trener Magnus Aadland utdyper overfor Nettavisen hvorfor klubben prøver å finne spillere på denne måten.

- Vi har inngått et samarbeid med rekrutteringsselskapet Veksthuset, og annonsen er starten på et godt samarbeid. Det skal bli enklere for spillerne våre å kombinere fotball med jobb, og vi ønsker å tilrettelegge for spillere som ønsker å spille hos oss. Hos Frigg er det ingen som lever av fotball, sier Aadland til Nettavisen.

- Skal ha flaks
Han innrømmer at han ikke har særlig tro på at søket blir vellykket.

- Hadde denne annonsen kommet i vinter, hadde det vært annerledes. Vi skal ha flaks om det er mange gode spillere som er ledig nå. Skal jeg være ærlig, venter jeg ikke å få inn noen. Men annonsen har allerede gitt oss mye oppmerksomhet, og det gjør at den allerede har vært en suksess, sier Aadland.

Men Frigg-treneren synes ikke annonsen er bortkastet selv om de ikke får inn forsterkninger nå.

- Det kommer et sommervindu, også, og da er det kanskje flere studenter og innflyttere som lettere tar kontakt med oss, sier han.

Fått henvendelser
Aadland forteller at det allerede har dukket opp interesserte spillere, til tross for at annonsen kun har ligget ute noen timer.

- Foreløpig har vi fått fire-fem henvendelser, men de har ikke møtt kriteriene, for å si det sånn. Jeg er fornøyd med stallen min, og tar ikke inn noen hvis de ikke forsterker laget. Hvis ikke, er det ingen vits å ta dem inn, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag