*Nettavisen* Sport.

Jamtfall tror han er ferdig som fotballspiller

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (Scanpix)

RBK-spilleren er ute i halvannet år med skade.

20.01.12 07:59

Trondheim (NTB): Michael Jamtfall ble tirsdag korsbåndoperert for tredje gang på fire år. Rosenborg-spilleren blir ikke kampklar før sommeren 2013.

Jamtfall må bruke hele 2012 på opptrening og vil ikke være tilbake for fullt på fotballbanen før halvveis ut i 2013-sesongen, skriver Adresseavisen.

– Jeg skjønner at sjansen til å komme tilbake er mindre enn noen gang. Men i eget hode er det akkurat det å komme tilbake som er målet, sier Jamtfall.

Skadehistorikk
Første gang han røk korsbåndet var i en 2.-divisjonskamp i 2007. Da var det høyre kne som ble skadd. I cupkampen mot Verdal i fjor vår ødela han korsbåndet i det venstre kneet, og seks måneder senere skjedde det samme igjen da han var i gang med opptrening.

– Jeg husker Verdal-kampen i fjor vår. Jeg tenkte at «nå går det bra, nå har du endelig plassen på laget», sier 24-åringen.

– Slik har det egentlig vært alle tre gangene, og det er godt på to måter. Jeg fikk vist at jeg har noe i RBK å gjøre, og det er jeg stolt av. Samtidig gir det meg ekstra motivasjon inn mot opptreningen. Nå har jeg hele 2012 foran meg og stresser ikke med tanke på denne sesongen. Så får vi se hva som skjer. Klarer jeg det, så klarer jeg det. Går det ikke, så skal jeg få snakket med Rosenborg så tidlig som mulig, sier Jamtfall til Adresseavisen.

Kontrakten går ut neste år
Kontrakten hans med Rosenborg går ut i 2013. Han har snakket med sportslig leder Erik Hoftun om at han skal gjennom opptreningen først før de snakker om framtiden hans i klubben.

– Sannsynligheten er nok ikke så stor for at jeg kommer tilbake. Det er jeg også realistisk til. Men sjansen er der. Det har skjedd større undere tidligere, sier Michael Jamtfall. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.