RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kent Skibstad/Scanpix

Jarstein: - Jeg har ikke lest noe om meg selv

Sist oppdatert:
Slik har landslagskeeperen kommet seg igjennom mediestormen.

HØNEFOSS - VIKING 2-2:

Det har stormet rundt Vikings Rune Almenning Jarstein den siste tiden. Mye takket være et par tabber på landslaget.

Keeperen dummet seg ut to ganger mot Hellas, ble vraket til møtet med Island, og hadde igjen en tvilsom involvering i møtet med Slovakia. I etterkant av møte med slovakene reagerte han med å nekte å svare på spørsmål fra TV 2, for deretter å ødelegge et headset på vei inn i garderoben.

- Mann og ikke mus
Dagen etter på kom Jarstein i fokus igjen. Denne gangen skal den temperamentsfulle burvokteren angivelig ha truet en fotograf med god gammeldags juling.

Søndag var imidlertid den turbulente landslagsperioden glemt, og Jarstein var tilbake mellom stengene for Viking. Et vanskelig borteoppgjør mot Hønefoss ventet siddisene.

Landslagskeeperen spilte selvsagt fra start, og hovedtrener Kjell Jonevret hadde for anledningen gitt Jarstein kapteinsbindet.

- Det er flott å se at de backer opp Jarstein i en tung periode. Så langt har han vist at han er mann og ikke mus, sa Daniel Nannskog i TV 2-studio om landslagskeeperen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Ikke lest om meg selv
Rune Almenning Jarstein var skuffet over at det ikke ble seier mot Hønefoss, men han graver seg ikke ned på grunn av poengtapet.

- Det er veldig surt. Vi får straffe og det ser ut som det går mot tre poeng, men det blir det ikke. Vi må være litt mer dyktige når vi leder. Det samme skjedde i Trondheim, så vi gjør ikke jobben vår helt der, men sånn er fotballen, sier Jarstein til VG Nett. Han har imidlertid ikke slitt med å holde fokus inn mot kampen.

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg vet det har stått veldig mye på nett og i aviser, men jeg har ikke lest noe. Det er viktig å la folk mene og skrive det de vil, så får jeg ha fokus på det som er viktig, sier Jarstein til VG Nett.

- Kan ikke lastes
Det var Hønefoss som tok ledelsen etter 29 minutters spill på AKA Arena. Mats André Kalstad sto for scoringen.

Spillet bølget fram og tilbake, og plutselig var Arnor Sveinn Adalsteinsson fri på høyrekanten. Han la inn til Kaland som kunne sende hjemmelaget i føringen.

- Jarstein kan ikke lastes for den, sa Nannskog om scoringen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Det skulle drøye til overtid i første omgang før gjestene svarte. Unggutten Yann-Erik de Lanlay var svært sentral i forkant, og chippet ballen pent over forsvaret til Hønefoss.

Vidar Nisja avsluttet først og Steve Clark i buret måtte gi retur. Den var målsniken Erik Nevland våken på, og den tidligere utenlandsproffen viste at han ikke har glemt gamle kunster.

Sen utligning
Det så lenge ut til å gå mot 1-1 i Hønefoss, men åtte minutter før slutt fikk Viking straffe. Den omsatte Makthar Thioune i mål bak Clark.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig for siddisene. To minutter før full tid samarbeidet Kevin Larsen og Kevin Beugre og sistnevnte sørget for poengdeling på AKA Arena.

Viking står nå med 32 poeng fra 22 kamper, mens Hønefoss så langt har karet til seg 30 poeng. Begge lag ligger litt i ingenmannsland på tabellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere