*Nettavisen* Sport.

Jarstein: - Tenker ikke på forbannelsen

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Keepermarerittet fra forrige EM-kvalik bekymrer ikke det som trolig blir Norges keeperløsning.

26.03.11 08:02

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Forrige gang Norge spilte EM-kvalifisering, var det to mann som kom i fokus:

Thomas Myhre og Håkon Opdal.

Begge gjorde kjempetabber i hver sin kamp mot Tyrkia, og var en direkte årsak til at Norge måtte se EM-sluttspillet fra sofaen.

Nytt keeperfokus
Nå er det igjen fokus på keeperproblemene til Norge, og diskusjonene har vært mange om hvem som bør vokte målet i Jon Knudsens skadefravær.

Det er ennå ikke offisielt hvem valget har falt på, men de fleste tror Drillo velger Rune Almenning Jarstein foran Espen Bugge Pettersen.

Jarstein selv velger å ikke tenke på det som skjedde sist EM-kvalifisering.

- Jeg får ikke nerver av det, og for meg er det et ikke-tema. Vi keepere fokuserer på det vi skal gjøre, og bruker ikke energi på negative ting. Jeg stoler på meg selv, sier Jarstein til Nettavisen.

Frykter mediefokus
Tidligere landslagskeeper Frode Olsen frykter det nok en gang skal være keeperne som blir avgjørende i en norsk EM-kvalik.

- Det ville vært veldig dumt hvis den som blir valgt, gjør en feil som fører til at vi ikke får nok poeng til å komme til EM. La oss for guds skyld ikke håpe det, for jeg vet at begge to er gode nok til å vokte det norske målet, sier Olsen til Nettavisen.

Han frykter for mediekjøret de norske keeperne vil oppleve ved nye tabber.

- Det er klart det vil bli snakk om en keeper-forbannelse om det skjer, for da er det ikke tilfeldig lenger, ikke sant. Det var litt spesielt med Thomas Myhre og Håkon Opdal sist, der tabbene kom ganske tett. Nå har vi vært forskånet for den type tabber i denne kvaliken, så får vi håpe det ikke begynner mot Danmark, sier Olsen.

- Det hadde vært veldig gøy om det ble motsatt, og at vi får en keeper som sørger for at vi vinner kampen, avslutter han.

- Aldri slitt med psyken
Det mange nevner som en svakhet hos Jarstein, er psyken. Viking-keeperen har tidligere vært innblandet i mange uheldige situasjoner på banen, og eksperter har stilt spørsmål rundt Jarsteins evne til å beholde roen i opphetede situasjoner. Tull, mener Jarstein.

- Jeg har aldri slitt med psyken. Jeg er klar hvis jeg skal spille i morgen.

- Kan du si noe om hvem som står mot Danmark?

- Nei, det kan jeg ikke.

- Du smiler?

- Ja, det gjør jeg alltid, det, ler Jarstein, som kan fortelle om en god norsk oppkjøring til kampen.

- Det har vært en fin oppkjøring. Det er veldig godt humør i gruppa og det har vært godt nivå på trening, så det ser bra ut. Det er en avslappet stemning, og det tror jeg er bra for kampen, avslutter Jarstein.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.