*Nettavisen* Sport.

Jarstein rangeres foran stjerner: - Har aldri vært bedre enn nå

NY NUMMER ÉN: Rune Almenning Jarstein har vært å se i Hertha-buret hver seriekamp siden runde fem, da førstekeeper Thomas Kraft ble skadet. Den posisjonen har ikke nordmannen tenkt til å gi fra seg. Foto: Patrik Stollarz (Afp Photo / NTB scanpix)

Men nordmannen legger Champions League-drømmen på vent.

01.01.16 12:01

Den tyske sportsavisa Kicker har i en kåring av de 18 førstekeeperne i Bundesligaen plassert Rune Almenning Jarstein på niendeplass, etter at nordmannen imponerte for hovedstadsklubben Hetha Berlin denne høsten.

Hertha-målvakten rangeres foran store keepernavn som Bernd Leno (Leverkusen), Diego Benaglio (Wolfsburg) og Roman Bürki (Dortmund), mens også Ramazan Özcan, som holder Ørjan Nyland på benken i Ingolstadt, er plassert bak Jarstein.

Aldri vært bedre
- Dette hadde jeg ikke fått med meg, så det var en artig beskjed å få. Det er absolutt hyggelig å bli lagt merke til for å ha gjort det bra, men egentlig er ikke slike kåringer noe jeg har så stort fokus på, forteller Jarstein til Nettavisen.

Etter at den opprinnelige førstekeeperen Thomas Kraft ble skadet tidlig på høsten, har Jarstein vært foretrukket av hovedtrener Pál Dardai hver eneste kamp siden. Fast spilletid, kombinert med flere erfaringer er det enkle svaret på at de gode prestasjonene har kommet på løpende bånd.

- Jeg kan uten tvil si at jeg aldri har vært bedre enn jeg har vært denne sesongen. Jeg føler at jeg har tatt store steg det siste året og det har vært veldig godt å få vist det fram på banen, sier keeperen hvis lag har sluppet inn nest færrest mål i Tysklands øverste divisjon, bare slått av suverene Bayern.

Han tilbringer julen hjemme i Skien, men reiser tilbake til Berlin på søndag for å begynne forberedelsene til første kamp etter vinterpausen; hjemme mot Augsburg 23. januar. Treningsleir i Tyrkia står også på planen før Jarstein og co. skal forsøke å spille videre på den gode formen som ga laget fem seiere på de siste seks kampene før ferien.

Europa-muligheter
Den solide resultatrekken førte Hertha opp på tredjeplass, som gir Champions League-spill, men Jarstein bedyrer at han ikke tenker i de baner ennå.

- Det er altfor lenge igjen av sesongen til at vi kan begynne å drømme om det. Det er kanskje kjedelig å si, men vi tar én kamp av gangen og så får vi se hvor vi ligger når det nærmer seg sesongslutt. Nå er ikke rette tiden for sånne tanker, sier han.

For sin egen del føler han seg for øyeblikket sikker på å fortsette som klubbens førstekeeper, men er samtidig den første til å fortelle at man ikke kan hvile på laurbærene.

- Det var jo veldig små marginer som gjorde at jeg ikke skiftet klubb på grunn av lite spilletid i sommer, så at jeg per i dag er førstekeeper er absolutt ikke noe jeg tar for gitt. Jeg håper og tror at jeg har samme posisjon i laget etter vinterpausen også, men vet at jeg må fortsette å jobbe knallhardt for å holde meg der, er Jarstein tydelig på.

Landslags-håp
Neste landslagssamling finner ikke sted før etter endt sesong, og selv om keeperen naturligvis håper på muligheter også der, er det heller ikke der fokuset ligger.

- Jeg har ikke tenkt så mye på hva som skjer der, egentlig. Det viktigste for meg nå er å fortsette å spille her i Hertha, og når det blir samling igjen har jeg selvfølgelig ambisjoner om å stå der. Det er noe jeg har veldig lyst til, men det får vi som sagt ta når det nærmer seg samling, avslutter keeperen, som nå kan se fram til to-tre uker med knallhard oppkjøring før vårsesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag