Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg blir litt irritert

Men Erik Huseklepp lar seg ikke stresse etter misbrukte sjanser mot Rosenborg.

LERKENDAL (Nettavisen): Det var en svært skuffet gjeng med Brann-spillere, som møtte pressen etter 4-0-nederlaget mot Rosenborg på Lerkendal mandag kveld.

Laget fra Bergen kom til flere store sjanser i første omgang og kunne fort ha gått opp i ledelsen mot Rosenborg. Men da målene uteble før pause, kollapset det fullstendig for gjestene fra Bergen etter hvilen. Til slutt måtte Brann-keeper Piotr Leciejewski plukke ut ballen fire ganger fra sitt eget mål.

Brann-spiss og landslagsspiller Erik Huseklepp sliter med å forklare hva som skjedde med Brann-laget etter pausen.

- Jeg vet ikke helt hva som skjer. I førsteomgang så er det sjanser begge veier. Rosenborg har litt mer trøkk, men det skulle bare mangle, siden de er på hjemmebane. Jeg synes at vi kanskje ser ut til å være nervøse når vi går ut i andreomgang. Jeg vet ikke hva som skjer. Vi slipper inn den første ganske kjapt, og så gir vi bort en corner fra avsparket rett etterpå. Det virket som vi ble veldig stresset, sier Huseklepp til Nettavisen.

Huseklepp var én av dem som kom til flere store sjanser i første omgang, men i samtlige forsøk var avslutningene for svake.

28-åringen er klar på at han burde ha scoret på minst to av sjansene i første omgang.

- Har opplevd det før
Men til tross for bommene og 4-0-tapet, velger han å se positivt på det som nå venter utover sesongen.

- Jeg er fornøyd med at jeg kommer til sjansene. Den sesongen jeg scoret mange mål i, for noen år siden, begynte med at jeg kom til en haug med sjanser, men bommet, sier Huseklepp til Nettavisen.

Brann-spissen referer til 2009-sesongen hvor han til slutt endte opp med 15 mål på 30 kamper i Tippeligaen. Den gangen trengte 28-åringen sju serierunder før han fikk hull på byllen.

Men Huseklepp innrømmer at han ble irritert på seg selv under kampen.

- Jeg blir litt irritert når jeg bommer - men ikke etterpå. Jeg føler at jeg gjør mye riktig. Jeg har gode bevegelser og gjør gode løp. Jeg hadde vært mye mer misfornøyd om jeg bare hadde vært der, og aldri kom til en sjanse, forklarer Huseklepp til pressen.

Tilfeldigheter
Brann-trener Rune Skarsfjord var heller ikke særlig fornøyd etter 4-0-tapet mandag kveld, men tar seg tid til å rose Huseklepp etter kampen.

- Erik jobber godt på trening, og scorer fantastiske mål både på trening og i kamp. Det er utrolig nært at han scorer i førsteomgangen. Han må bare fortsette å kjøre på. Erik er en veldig god fotballspiller, skryter Skarsfjord, som tror det er tilfeldigheter som gjorde at 28-åringen ikke scoret mandag.

- Det ofte tilfeldigheter som gjør at vi ikke scorer på de mulighetene vi får. Det er små marginer. Vi skaper en del før pause, og er nok avhengig av å score på dem, eller få det første målet i andreomgangen, for å ha mulighet til å ta noe med oss hjem herfra, forklarer Skarsfjord.

- Møtte det beste laget
Treneren fra Narvik måtte se seg slått av en meget godt Rosenborg-lag mandag kveld. Men han tror ikke det bare er Brann som skal måtte slite på mot trønderne denne sesongen.

- Jeg har sagt det siden før sesongen, at Rosenborg ser ut som det beste laget.

- Møter man et så godt Rosenborg-lag på Lerkendal, så tror jeg det blir en håndfull for de fleste. Man må være ærlige nok til å gi honnør til motstanderne hvis de er gode, og det synes jeg Rosenborg var, sier Skarsfjord.

- Forferdelig av alle
Fredrik Haugen var én av spillerne som imponerte i serieåpningen mot Vålerenga, men midtbanespilleren slet med å finne seg til rette mot Rosenborg. Brann-talentet har lite godt å si om eget lags prestasjoner etter pausen.

- Når man taper 4-0, så spiller ingen av oss godt. Det var en godkjent førsteomgang, men andreomgangen var forferdelig av alle sammen. Det er ikke lett å si. De får en tidlig scoring i andreomgang og så kollapser vi utover kampen. Det skal ikke skje, sier Haugen til Nettavisen.

Rosenborgs festkveld
For det skulle bli Rosenborgs kveld på Lerkendal.

Etter at begge lagene skapte flere store muligheter før pause, tok hjemmelaget fullstendig over etter hvilen – og det skulle ikke ta lang tid før Rosenborg gikk opp i ledelsen.

Tre minutter etter pause slo Tobias Mikkelsen ballen inn i Brann-feltet. Der stod Tarik Elyounoussi, som forsøkte seg med et skudd, men skuddet ble blokkert. Etter litt rot inne i feltet dukket i midlertid Mikkel Dorsin opp, før han dunket ballen i mål, dermed stod det 1-0 til hjemmelaget.

Kun minutter senere var Dorsin frempå igjen da Rosenborg gikk opp til 2-0. Denne gangen var han riktignok nest sist på ballen, da han tok med seg ballen ned til dødlinjen før han serverte den til Diskerud, som satte den sikkert i mål.

Senere skulle også Borek Dockal og Dorsin legge på til 4-0, som ble sluttresultatet.

Rosenborg topper dermed tabellen med to seiere på to kamper. I neste kamp venter Sogndal borte.

Brann får på sin side en ny tøff utfordring når regjerende seriemester Molde kommer på besøk i Bergen i neste serierunde.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar