Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg brukte kokain

En tidligere brasiliansk superspiss innrømmer misbruk av kokain.

Mario Jardel, toppscorer i Europa i både 1999 og 2002 mens han spilte for Porto, har innrømmet at han har misbrukt kokain.

- Jeg startet å dumme meg ut da jeg fikk dårlige venner. Deretter ble jeg skilt og deprimert, og så startet misbruket, sa han til TV-kanalen Globo søndag, ifølge NTB.

Dårlige venner
Jardel mener det var dårlige venner og depressive tanker som utløste misbruket.

- Jeg bør ikke brukes som et forbilde for barn, mente 34-åringen, som hevder at han bare brukte kokain på fest.

Jardel scoret hele 168 mål på 161 kamper for Porto. Han var også god i tyrkiske Galatasaray og Sporting Lisboa. Han ble kjøpt opp av Bolton, der han imidlertid ikke fikk til særlig mye. Han scoret ikke et eneste ligamål, men nettet tre ganger i ligacupen - to ganger mot Walsall og en gang mot Liverpool på Anfield.

Etter det dro han til Ancona, der han ikke klarte å overbevise, før han vendte tilbake til Palmeiras i Brasil. Men der kom han seg ikke igjennom den medisinske sjekken.

Sju sider
I september 2004 publiserte den portugisiske avisen A Bola en sju sider lang reportasje om Jardels karriere. Allerede da ble det påstått at Jardel var involvert i narkotika, noe han selv bekreftet senere samme dag. Søndag innrømmet han altså overfor TV Globo at slutten på hans ekteskap og dårlige venner førte til kokainmisbruket og hans kollaps som fotballspiller.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg