Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg følte det var ganske uvirkelig

Alexander Søderlund kunne ikke tro at det sto 0-2 på Lerkendal mot Start etter bare 25 minutter.

ROSENBORGSTART 3-2:

LERKENDAL (Nettavisen): - Det var to stjernemål av Start, men vi var sterke nok til å komme tilbake, sier Søderlund til Nettavisen etter kampen.

Han ble kveldens store helt med to mål, både utligningen og seiersmålet var signert angrepsspilleren. Nå lover spisskjempen mer moro i fremtiden etter 3-2-seieren på Lerkendal.

- Jeg kunne scoret to mål til, men jeg tar med meg de jeg fikk. Det kommer seg nå og har litt med at formen må være bra. Jeg må ha kontinuitet i trening hver dag så blir det bra, sier han.

- Er det mer i vente?

- Ja, jeg har mange prosent å gå på, avslutter matchvinneren smilende.

- Spesiell kamp
Mons Ivar Mjelde var selvfølgelig særdeles fornøyd med starten av kampen. Han mener Start kunne skapt mer trøbbel for Rosenborg enn de gjorde hadde ikke Jørgen Skjelvik spilt midtstopper.

- Han er omtrent den eneste med stor fart i backleddet. Jeg tror vi hadde fått enda flere sjanser om han ikke hadde vært der, sier Mjelde til Nettavisen og utdyper:

- Rosenborg står høyt og flytter opp begge backene, er vi litt mer presise kunne vi skapt mye mer, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Start ble satt under et vanvittig press de siste 25 minuttene av førsteomgangen og Rosenborg klarte å redusere og utligne før lagene gikk til pause.

- Hva skjer de siste 25 av førsteomgangen?

- Det er litt mangel på kvalitet. Vi flytter ikke beina fort nok som et kollektiv og tar ikke vare på ball. Det blir litt «power play» og når et lag eier ball så mye så slår det sprekker til slutt, forklarer Mjelde.

Fornøyd med forsvaret
Jørgen Skjelvik er beskjeden når han blir spurt om sin egen prestasjon som midtstopper.

- Det var greit nok, vi har trykk hele matchen og vi står høyt. Da er det bare å ligge bak å ta kontringene, selv om vi ikke lykkes i starten, sier han til Nettavisen.

Spesielt i andreomgangen kom Skjelviks fart til nytte. Rosenborg jaget seiersmålet og Start kontret, men Kåre Ingebrigtsen synes forsvaret klarte seg godt.

- Det fungerer veldig bra. I andre omgang blir kollektivet strekt. Da blir de førende mot oss, men når vi har Stefan og Jørgen bak der ordner de opp, sier han til Nettavisen.

Ingebrigtsen mener seieren var fortjent, men han vil ha mer av de gode periodene.

-Første 25 blir vi litt feige. Men de siste 25 minuttene av førsteomgangen er vi knallgode, vi er oppe på det nivået vi ønsker, men det handler om å få de gode prestasjonene til å vare lenger, forklarer han.

Drømmemål
De nøytrale fikk nyte et skudd av de sjeldne på Lerkendal etter 17 minutter. Ernest Asante vendte opp 20 meter fra mål før han klemte til med høyrefoten. Ballen seilet nydelig opp i det lengste krysset, uttagbart for Alexander Lund Hansen i Rosenborg-målet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Overraskelsene stoppet ikke der, ti minutter senere doblet Espen Børufsen ledelsen for laget fra Sørlandet. Ett dårlig skudd av Espen Hoff ble til en fantastisk pasning og Børufsen hadde ingen problemer alene med keeper.

- De har tjuvflaks på målene. Jeg tror ballen sklir litt av på det første målet og på det andre målet er ikke pasningen helt beregnet, sier Ingebrigtsen.

Rosenborg våknet kraftig i siste del av omgangen og reduserte når Mix styrte ballen i mål etter en lav corner av Selnæs. Så var det tid for Søderlund-show. Svensson la inn, Opdal glapp ballen og måltyven Søderlund rundry keeper og satte den i det tomme målet.

- Vi viser en fantastisk moral når vi henter oss inn til 2-2, sier Rosenborgs hovedtrener.

Syv minutter før slutt var Søderlund på plass igjen da innbytter Mikkelsen vant ballen og spilte han fri. Spissen gjorde ingen feil og satte ballen kontrollert inn bak Opdal. Og Kåre Ingebrigtsen innrømmet at det føltes godt med seier.

- Det føles befriende å ta tre poeng, men like viktig er prestasjonen, avslutter han.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus