«Jeg har sett mye i mitt liv, men ...»

SKJEV: Slik så banen til rumenske FC Jebel II ut, etter at banemesteren angivelig hadde møtt full på jobb.

SKJEV: Slik så banen til rumenske FC Jebel II ut, etter at banemesteren angivelig hadde møtt full på jobb. Foto: Faksimile (Facebook / Sport.ro)

Det er ikke rart fotballspillerne fikk sjokk.

07.03.14 13:12

Det å møte opp edru på jobb er en selvfølge for de fleste av oss. Og spesielt om du har et yrke der tungen må holdes rett i munnen, er det en stor fordel.

Akkurat det burde nok den rumenske banemesteren til fotballklubben FC Jebel II, som til daglig spiller på sjette nivå i Romania, tenkt på, også.

Han møtte opp på jobb etter det som skal ha vært en tøff natt på byen, for så å sette i gang med å kritte opp banen han har ansvar for.

Resultatet ble ikke spesielt vellykket.

- Jeg ankom banen noen timer før kampstart og ble forbauset. Jeg har sett mye i mitt liv, men dette var virkelig noe spesielt. Vaktmesteren som har ansvar for banen hadde nok ikke fått mye søvn. Han har trolig drukket en hel del i løpet av natten og var oppe igjen tidlig. Kampen startet 11, skriver FC Jebel-spilleren Livian Hotico på sin Facebook-side ifølge avisen Adevarul.

Denne saken har nå fått stor oppmerksomhet i Romania og avisen Digisport skriver at episoden er en skam for nasjonen. Bildene av de noe skjeve krittlinjene har også spredd seg som ild i tørt gress på internett.

Avisen Sport.ro skriver at spillerne måtte ta en dugnad for å kritte opp banen på nytt før kampen kunne avvikles. Dommeren mente det var umulig å spille kampen slik banen var etter at banemesteren hadde gjort sitt stykke arbeid.

De fleste som har fartstid fra lavere divisjoner i Norge har nok også opplevd fotballbaner som ikke holder mål, enten det er elendig gressmatte, eller andre ting ved banen som kanskje ikke helt holder den standarden man ønsker.

Har du noen gode tips og bilder av lignende eller verre tilfeller enn det i Romania? Ta gjerne kontakt på e-post: ole.hansen@nettavisen.no.

Se flere bilder av banen i Romania her


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.