Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg hater mitt sosiale liv

Utenfor fotballbanen er livet tøft for José Mourinho.

José Mourinho er en av verdens mest meritterte fotballtrenere, og har blant annet vært med å vinne Champions League med to forskjellige klubber.

Portugiseren har også hatt stor suksess i Real Madrid, og sist sesong lyktes han med å vippe Barcelona ned fra tronen og lede hovedstadslaget til triumf i La Liga. Til tross for suksess på banen er likevel ikke alt rosenrødt for treneren. I et intervju med CNN forteller Mourinho at livet utenfor fotballen ikke alltid er så lett.

- Hater det
- Jeg hater mitt sosiale liv. Jeg hater at jeg ikke kan være en vanlig far som er med sønnen sin på trening. Jeg skulle ønske jeg kunne se en kamp sammen med andre fedre.

- Men drar jeg på en fotballkamp for unger, kommer folk for å ta bilder av meg. De vil ha autografer av meg. Noen kommer også for å fornærme meg, forteller Mourinho.

I tillegg til å være en svært dyktig fotballtrener, har Mourinho også en egen evne til å skape oppstyr med sine uttalelser. Slikt fører ofte til overskrifter i avisene.

- Folk tror de kjenner meg, men det gjør de ikke. Folk kjenner bare manageren, mannen som leder laget i 90 minutter, og i de minuttene er jeg ingen bra fyr, sier Mourinho.

- Jeg er i Real for å gjøre en jobb, for å vinne kamper. Jeg er der og jeg lever for fotballen. Hver eneste kamp er som den siste i karrieren, sier treneren.

- Klager ikke
Mourinho er imidlertid klar på at han er en ganske annen person privat.

- Folk ser på meg, og ser det de ser. Men folk kjenner meg ikke som en venn, som en familiemann, eller som en manager innad i gruppen, forteller portugiseren.

- Men jeg klager ikke. Jeg vil ikke si at folk tar feil, men mange ser på meg med galt øye. Folk ser ofte det de ønsker å se, sier Real Madrid-treneren.

Til tross for at det sosiale livet lider, har ikke Mourinho planer om å trappe ned med det første.

- Jeg forholder meg til de som står meg nær, og når karrieren min er over kan jeg kanskje få noen år som en normal person. Da vil jeg vel være rundt 70 eller 75, sier Mourinho.

I intervjuet forteller Mourinho også at han ser opp til Manchester United-manager sir Alex Ferguson, og at han gjerne tar nye år som manager for en engelsk klubb i framtiden.

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer