«Jeg skal ta deg, du kan ikke si det der om meg»

HISSIGPROPP: Joey Barton har ikke akkurat holdt sin sti ren.

HISSIGPROPP: Joey Barton har ikke akkurat holdt sin sti ren. Foto: Rex (All Over Press)

Joey Barton avslører hvorfor han «alltid» er sint.

13.09.14 12:13

32-åringen har denne lørdagen latt seg intervjue av The Telegraphs Henry Winter, og nå avslører hissigproppen hvorfor han stadig havner i trøbbel på banen.

Ifølge Barton har han bevisst latt seg hisse opp over alt og alle, for uten den aggresjonen hadde han ikke kunne lyktes som fotballspiller, mener QPR-profilen.

- I 32 år har jeg vært på denne reisen, i søken etter mening, og det har ført meg til noen mørke plasser. Til en fengselscelle. Jeg har brukt mye av min mørke energi til å bli en bedre fotballspiller, mener Barton.

Han påstår at han ikke hadde vært en elite-spiller hvis han hadde vært en balansert person.

- Det er mange spillere som er mer tekniske og bedre ferdighetsmessig enn meg, men jeg visste hvordan jeg kunne bruke sinnet mitt mot verden. Jeg brukte sinnet og temperamentet mitt som bensin, drivstoff for å prestere, forteller midtbanespilleren.

- Skal ta deg
Og drivstoffet fikk han gjerne overalt han valgte å lete.

- Jeg pleide å se etter noe en journalist hadde skrevet, noe en trener hadde sagt, eller hva en motspiller eller supporter hadde sagt. På den måten bli jeg sint nok. «Jeg skal ta deg, du kan ikke si det der om meg», illustrerer han.

Barton forteller likevel at han stadig har lurt på om han har en sabotør på innsiden. Noen som ødela da han begynte å gjøre det bra.

- I 28 har jeg aldri tatt imot ros. Hvis du i stedet hadde sagt noe negativt, hadde jeg tenkt på det i en uke. Noe av verdens vakreste kunst kommer fra mørke steder. Og jeg var bare en sint person, sier Barton.

Annet navn
32-åringen forteller at det er én ting som har gjort det lettere å stadig være «sinte Joey Barton» på banen: Navnet.

- Da jeg spilte for Manchester City for første gang i 2003 mot Bolton, skrev Derek Fazackerley «Joey» på lagoppstillingsarket. Ingen av mine venner eller familie kaller meg Joey. Jeg tror jeg har adoptert navnet som en rolle, og «Joey» er omverdens utgave av meg. Vi er i «showbusiness», og det er viktig for meg å beskytte min ekstrekt sårbare side. Jeg har i 28 år irritert folk ved å si at jeg driter i dem, men jeg bryr meg faktisk. Nå er jeg i ferd med å vokse opp, sier Barton.

Han sliter med en lyskeskade og rekker neppe kampen mot United søndag. Dermed slipper i hvert fall med- og motspillere å forholde seg til «sinte Joey Barton» denne gangen.

EN ROLLE: «Sinte Joey Barton» er grunnen til at han lyktes som fotballspiller, mener Joey Barton. Foto: John Walton (Pa Photos)


LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.