Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vurderer Serie A

Tarik Elyounoussi kan forsvinne til Italia, men kan også bli i Fredrikstad.

SOGNDAL - FREDRIKSTAD 1-3:

Tarik Elyounoussi er i tenkeboksen etter å ha mottat et konkret tilbud fra den italienske Serie A-klubben Pescara.

Fredagens 3-1-seier mot Sogndal kan ha vært Fredrikstad-profilens siste for de røde og hvite for denne gang. Han innrømmer imidlertid at han er usikker.

- Jeg tror ikke dette var min siste kamp for FFK. Jeg venter med den avgjørelsen til jeg er 100 prosent sikker på hva jeg vil, og jeg vil ikke forhaste meg, sier Elyounoussi til Nettavisen.

Vurderer Italia
Landslagsspilleren var nylig på besøk hos den nyopprykkede Serie A-klubben og innrømmer at han likte det han så.

- Jeg var der nede og tok en medisinsk test og så på forholdene. Der var det 38 grader, sol og det så ut som et fint sted. Jeg tok med meg de inntrykkene hjem og skal nå vurdere hva jeg vil framover.

24-åringen avviser ikke at det kan være aktuelt å bli værende i Fredrikstad.

- Akkurat nå er det interessen fra Pescara som er veldig konkret. Utover det, er det lenge til overgangsvinduet stenger, og du skal aldri si aldri i fotball. Jeg trives veldig godt i Fredrikstad også, sier Tarik.

- Viktig seier
Skulle han forsvinne allerede nå, ble det i så fall en lykkelig avskjed for den tidligere Heerenveen-proffen da Fredrikstad tok en grei trepoenger mot Sogndal fredag.

Khalifa Jabbie og Alexander Ruud Tveter avgjorde kampen for Fredrikstad med hver sin scoring midtveis i den første omgangen og sørget for at Fredrikstad gikk til pause med 2-0-ledelse.

Etter pause reduserte Ulrik Flo, før tidligere Sogndal-spiller Ole Jørgen Halvorsen avgjorde kampen med en flott scoring på tampen.

- Det var en veldig viktig seier og årets første borteseier. Vi har jobbet steinhardt i ferien og de siste dagene etter at vi slet litt før ferien. Dette synes jeg laget fortjener, sier Elyounussi til Nettavisen.

Nå håper han at Fredrikstad kan fortsette å styre mot fornyet kontrakt i Tippeligaen.

- Det viktigste er å få kontakt med de foran oss. Lillestrøm hjemme er neste kamp, og den blir veldig viktig.

- To dumme situasjoner
Sogndal-trener Olsson var lite fornøyd med det laget hans presterte i situasjonene som førte til Fredrikstads scoringer i første omgang.

- Det er to dumme situasjoner. Vi har ikke de posisjonene vi skal ha og vi gjør ikke det vi skal gjøre. Det er ikke ok, sier Olsson til TV2.

Situasjonene Sogndal-treneren snakker om utspilte seg på denne måten:

Et langt innkast ble klarert ut fra Sogndal-boksen, men i returrommet fikk Jabbie stå alene og banke ballen i mål fra 20 meter bak en dekket Kenneth Udjus til 0-1.

Den andre scoringen kom etter et hjørnespark der Henrik Furebotn prøvde å klarere ballen på streken. 26-åringen og Eirik Bakke løp nesten inn i hverandre og ballen havnet Jørgen Horn.

Midtstopperen ofret seg og stupte ballen videre til Ruud Tveter. Angrepsspilleren banket inn Fredrikstads andre mål for dagen.

Målgivende for Udjus
Olsson sendte Ørjan Hopen på banen i jakten på en utligning, men det var Fredrikstad som gikk rett i angrep etter pause.

Jabbie var nær ved å bli tomålsscorer da han igjen klinket til fra 20 meter, sekunder ut i den andre omgangen. Denne gangen var imidlertid Udjus med på notene og fikk bokset ballen til corner.

De neste minuttene handlet imidlertid det meste om hjemmelaget. Eirik Bakke var nær scoring da han hans heading fra 16 meter gikk over Jon Knudsen, smalt i tverrliggeren og spratt ned i bakken.

Reduseringen skulle komme noen minutter senere da Kenneth Udjus sendte av gårde et langt utspill som spratt over hele Fredrikstad-forsvaret. Jørgen Horn feilberegnet situasjonen totalt og dermed kunne Ulrik Flo heade ballen over en Jon Knudsen på halvdistanse.

Rett før slutt fant innbytter Alex Valencia tidligere Sogndal-spiller Ole Jørgen-Halvorsen, som vakkert skrudde ballen i det borterste krysset til 1-3.

Da gikk lufta ut av Sogndal, som nå ligger på tiendeplass i Tippeligaen.

Fredrikstad klatrer opp på kvalikplass, noe som betyr at Lillestrøm nå befinner seg på direkte nedrykksplass.

Reklame

Her kan du levere Lotto