RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KONTROVERSIELT: Jorge Jesus forlot Benfica til fordel for erkerivalen Sporting - et valg som har satt sinnene i kok hos mange.
KONTROVERSIELT: Jorge Jesus forlot Benfica til fordel for erkerivalen Sporting - et valg som har satt sinnene i kok hos mange. Foto: Carlos Rodrigues (Getty Images)

Jesus oppfylte farens store drøm. Nå drapstrues hele familien

Sist oppdatert:
Fotballtrenerens klubbskifte har satt sinnene i kok i Portugal.

- Det er helt spinnvilt. Ingen kunne se for seg det her. Når en spiller eller manager forlater en av de tre store (Porto, Benfica og Sporting) til fordel for en annen, er det så alvorlig som det kan få blitt i fotballsammenheng. Jorge Jesus' valg er mildt sagt upopulært blant Benfica-fansen, det blir sett på som det ultimate sviket, sier Jan Hagen om managerens sensasjonelle overgang til erkerivalen Sporting.

Hagen følger portugisisk fotball svært tett og omtaler overgangen som et sjokk.

Etter å ha ankommet Benfica i 2009, tok Jesus ligatittelen i sin første sesong på Estadio da Luz. Den samme bedriften gjentok han de siste to sesongene. I tillegg ledet han klubben fram til to finaler i Europa League. Den portugisiske manageren rakk med andre ord å gjøre seg meget populær i løpet av sine seks år i den røde delen av Lisboa - før han altså sist fredag bekreftet sitt nye forhold.

Lønn én forklaring
Fotballentusiast Jan Hagen brukte tid på å fordøye nyheten, og er fortsatt litt satt ut.

- Det er det merkeligste managerskiftet i Portugals historie, særlig med tanke på at Jesus er den mest suksessrike treneren i Benfica noen sinne, forteller han, før han kommer med momentene som likevel gir en forklaring på overgangen.

- Den viktigste forklaringen er nok lønnsbetingelsene. Kontrakten hans med Benfica endte uansett denne sommeren, og de tilbød ham ikke mer enn halvparten av den han tjente fra før. I Sporting kommer han utvilsomt til å tjene bedre, forklarer Hagen.

Penger er nå én ting. Noe annet er kjærlighet til en fotballklubb.

Jorge Jesus spilte nemlig for Sporting helt i begynnelsen av sin fotballkarriere, og klubbens president Bruno de Carvalho uttalte følgende da kontrakten var underskrevet.

- Hans eneste krav var å få lede favorittklubben.

Farens drøm
Og nettopp dét at Sporting etter sigende er Jesus' favorittklubb, kan trolig tilskrives faren.

Virgolino de Jesus spilte nemlig også for de grønn-hvite i sin tid, og har vært medlem av klubben i over 50 år.

Nå er han 90 år og tilbringer dagene på et sykehjem etter å ha blitt diagnostisert med en alvorlig sykdom.

- Noen timer før Jorge Jesus skulle underskrive kontrakten med Sporting, reiste han opp til sykehjemmet for å besøke faren. Der fortalte han at han endelig hadde oppfylt lovnaden han ga faren for mange år siden: Å oppfylle farens store drøm om at sønnen én gang skulle sitte i sjefsstolen for favorittklubben.

- Det er en flott historie, og en påminnelse om at ikke kun det økonomiske står i sentrum, sier Jan Hagen.

Drapstrusler
Etter at overgangen ble offentliggjort på fredag, har det haglet med drapstrusler mot både Jesus og familien hans. 60-åringen fikk også døgnkontinuerlig politibeskyttelse, før han bestemte seg for å reise vekk fra det hele og dra på ferie til USA.

- Men det er visstnok ekstremt mange Benfica-supportere der borte også, så kanskje han må høre om det er mulig å få forlenget beskyttelsen, humrer Hagen.

Og for å sørge for at historien blir komplett:

Jesus' første offisielle kamp som Sporting-manager blir supercup-kampen mot Benfica. Selvfølgelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere