Jobber med ny rolle for Didier Drogba

PÅ GULLSTOL: Didier Drogba ble båret på gullstol av banen da han ble byttet ut i første omgang.

PÅ GULLSTOL: Didier Drogba ble båret på gullstol av banen da han ble byttet ut i første omgang. Foto: Laurence Griffiths (Getty Images)

- Didier Drogba kommer snart tilbake, lover José Mourinho.

24.05.15 21:11

CHELSEA - SUNDERLAND 3-1:

Didier Drogba sa søndag farvel til Chelsea-fansen for andre gang på tre år. 37-åringen har bare fått spille fra start åtte ganger i ligaen denne sesongen, og vil skifte arbeidsgiver for å få mer spilletid i det som etter planen skal bli hans siste sesong som fotballspiller.

Medspillerne ga ham kapteinsbindet for dagen - en gest som viser hvilken posisjon Didier Drogba har i Chelsea.

- Det er en merkelig følelse, for han har kommet med meg til Chelsea to ganger og nå drar han for andre gang. Men han drar ikke for godt - vi ser ham snart igjen, sa Chelseas manager, José Mourinho, i et TV 2-sendt intervju før kampen.

- Klubben ønsker ham og han ønsker å være her. Vi jobber med arbeidsbeskrivelsen hans. Han forlater oss som en mester. Jeg vil be ham nyte sitt siste år som spiller, og komme tilbake veldig snart!

Petr Cech fikk også spille fra start mot Sunderland i det som sannsynligvis blir hans siste kamp i Chelsea-drakten.

- Jeg vet ikke om Cech drar. Han er vår spiller og under kontrakt. Han var viktig for oss denne sesongen, selv om Courtois spilte flere kamper. Cech har bidratt både på og utenfor banen, forklarte Mourinho.

Klikk på bildet for å forstørre.

SISTE KAMP? Petr Cech forsvinner trolig også fra Chelsea i sommer. Den mangeårige førstekeeperen på Stamford Bridge har vært reserve for Thibaut Courtois denne sesongen. Foto: Ben Stansall (Afp / NTB scanpix)

Drogba fikk altså æren av å være kaptein i siste serierunde, men ble ikke en hel kamp. Spissen ble byttet ut i det 29. minutt. Medspillerne bar ham på gullstol av banen, mens Drogba vinket til fansen og takket for seg.

- Det var et fantastisk øyeblikk. For en spiller er det et av de beste øyeblikkene når hele stadion hyller deg. Det betyr at Didier har betydd mye for denne klubben og fansen, sa spisskollega Loic Remy etter kampen.

- Jeg visste at de kom til å gjøre noe spesielt for å markere at det var min siste kamp for klubben, sa Drogba selv.

Inn kom Diego Costa, som utlignet til 1-1 fra straffemerket åtte minutter senere, etter at Juan Cuadrado ble tatt på ulovlig vis inne i sekstenmeteren til Sunderland.

Steven Fletcher headet inn 1-0 for bortelaget elleve minutter før. I andre omgang fullførte Chelsea snuoperasjonen, da Loic Remy satte inn både 2-1 og 3-1 for hjemmelaget.

Sunderland hadde uansett reddet plassen i Premier League før siste serierunde.

Chelsea vant Premier League denne sesongen og ble tildelt pokalen etter kampslutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEVISET: John Terry kunne løfte Premier League-pokalen etter seieren mot Sunderland. Foto: Matt Dunham (Ap / NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.