RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johansen: - Det blir vår største utfordring

Stefan Johansen ser guttedrømmen om spill på Europas aller største fotballscene blinke i det fjerne. Til høsten kan den være realitet.
Stefan Johansen ser guttedrømmen om spill på Europas aller største fotballscene blinke i det fjerne. Til høsten kan den være realitet. Foto: Russell Cheyne (Reuters)
Stefan Johansen ser guttedrømmen om spill på Europas aller største fotballscene blinke i det fjerne. Til høsten kan den være realitet.

Vardø-gutten, som nylig ble kåret til årets spiller i Skottland av landets spillerforening, tror Celtic har alle tiders mulighet til å sikre seg plass i mesterligaens gruppespill til høsten.

– Jeg tror definitivt vi kan klare å komme til gruppespillet. Samtidig vet jeg allerede hvor vanskelig det er. Det kommer til å bli vår største utfordring neste sesong, sier Johansen til Glasgow Evening Times.

– Som ung gutt vokste jeg opp med å se mesterligaen på TV. Det er der enhver fotballspiller ønsker å spille, tilføyer han.

Han tror mulighetene for å nå mesterligaen er mye større enn for ett år siden.

– Det er helt annerledes, for nå har manageren hatt sjansen til å bli kjent med spillerne på en helt annen måte, sier Johansen.

Etter den avgjørende kampen på Celtic Park, som endte med 0-1-tap, raste klubbens tilhengere mot Deila og spillerne. Siden har imidlertid pilene pekt kraftig oppover for Stefan Johansen og lagkameratene.

Sist helg sikret laget seg ligagull og i februar ble det også seier i ligacupen.

– Vi har forbedret oss voldsomt de siste seks månedene. Vi var uheldige mot Inter i utslagsrundene i europaligaen, men jeg tror samtidig vi lærte mye av de kampene, sier Stefan Johansen.

Nå føler han seg klar for spill i mesterligaen.

– Det er den største prøven du kan bli satt på som klubbspiller. Men det er ikke bare meg som ønsker på spille der. Det er en ambisjon vi alle har, sier Vardø-gutten.

Søndag møter Celtic serietoer Aberdeen til en ny prestisjeduell i ligaen. Der vil Johansen og lagkameratene gjerne bekrefte enda en gang hvem som er Skottlands beste lag.

Ingen blir særlig overrasket dersom nordmannen igjen spiller en sentral rolle. Johansen har framstått som en frontfigur gjennom hele årets sesong.

Selv mener 24-åringen at rollen han fikk av Ronny Deila ved sesongstart har vært avgjørende for hans egen utvikling.

– Manageren sa at han ønsket at jeg skulle spille litt annerledes, at jeg alltid skulle tenke på å angripe. Han er en type som gir deg mye frihet, sier Johansen.

– Han tillater deg å være uredd med ballen. Han ønsker at du skal bli så god som mulig, og selv om han presser oss hardt, tillater han at det gjøres feil så lenge du lærer av det, tilføyer han.

Så gjenstår det om Deila og Johansens mesterligadrøm går i oppfyllelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere