RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johansen: - Lettere å lande nå

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Det gode EM-sluttspillet forstyrret Stefan Johansen i ettertid.

OSLO (NTB): Etter EM-suksessen med U21-guttene var Stefan Johansen høyt oppe og slet med å prestere i klubblaget. Derfor forsøkte han å glemme A-landslagsdebuten så raskt som mulig.

Vardøværingen var på «alles» lepper etter kampen mot Sverige forrige måned. Den første landskampen ga scoring og ros, men også litt kritikk for midtbanemannen.

Spiller fra start
Fredag starter han trolig for Norge mot Kypros i VM-kvalifiseringen. Johansen sier at ukene etter landslagsdebuten ikke har vært spesielle. Han tenkte kun på klubblaget Strømsgodset etter returen fra Stockholm.

- Det klarte jeg faktisk ganske greit. Det var verre etter EM. Da tok det lengre tid å legge det bak seg, sier 22-åringen til NTB.

- Det er jo slik at du lærer etter hvert. Etter EM tenkte jeg mye på det vi hadde gjort der, og da ble prestasjonene mine dårligere før de etter hvert gikk opp igjen. Sverige-kampen glemte jeg straks, og da var prestasjonene for Godset der de skulle være med en gang, utdyper Johansen.

Samtidig som han vil hjelpe Norge mot VM i Brasil, jager playmakeren seriegull med drammensklubben.

Ny sjanse
Før onsdagens trening på Ullevaal, gikk landslagssjef Egil Olsen langt i å antyde at Johansen blir å finne i startelleveren mot Kypros. Spørsmålet er om «Drillo» vil bruke ham sentralt på midten eller som indreløper.

- Det er det samme for meg. Jeg er kanskje litt tryggere i den sentrale rollen, men som indreløper får jeg kanskje brukt ferdighetene mine høyere opp i banen. Det ser jeg bare positivt på, sier spilleren selv.

- Og hvordan skal dere slå Kypros?

- Vi må nekte dem dødballer og kontringer. Det er nok der de har sine muligheter. For oss blir det sikker mye spill mot etablert forsvar. Da må vi ha god samhandling og skape et bra trykk. Klarer vi det, får vi nok hull på byllen, sier han til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere