*Nettavisen* Sport.

Johansen fjernet fra trenerjobben

FERDIG: Roar Johansen får ikke fortsette i som trener for Hønefoss i 1. divisjon. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)

Må forlate Hønefoss etter elendig sesongstart.

05.06.14 10:55

Etter et enstemmig styrevedtak er Hønefoss-trener Roar Johansen fjernet fra stillingen, melder Hønefoss BK på nettstedet sitt.

Også hjelpetrener Luis Berkemeier Pimenta må forlate ringeriksklubben med umiddelbar virkning. Partene skal ha kommet til enighet om at trenerteamet fratrer sine stilinger onsdag.

- Styret og daglig leder har gjennomført en grundig evaluering av trenerteamet. I denne prosessen har vi hatt en god dialog med Roar og Luis. Spillergruppen har også vært konsultert underveis, sier styreleder Terje Raastad i Hønefoss BK.

Hønefoss ligger overraskende helt nede på 14.-plass i 1. divisjon med bare åtte poeng etter tolv serierunder. Kun to seirer er det blitt på klubben som rykket ned fra Tippeligaen i fjor høst.

Nå ligger klubben utsatt til i nedrykkssonen igjen med bare to lag bak seg. Ringerikenene har kun klart å skaffe poeng i fire av de tolv kampene så langt.

Roar Johansen selv at han ikke har fått sparken.

- Hvis noen sier jeg har fått sparken, er det feil. Det var diskusjoner rundt dette, sier Johansen til VG, uten å ville utdype nærmere.

Han har tidligere ledet både Sarpsborg 08 og Ull/Kisa i de to øverste divisjonene.

- Bakgrunnen for at vi er enige om å avslutte samarbeidet, er todelt: svake sportslige resultater og samarbeidsproblemer internt i trenerteamet. Utover dette ønsker vi ikke å gi ytterligere kommentarer om årsakene til trenerfratredelsene, fremholder styreleder Raastad.

Hønefoss-ledelsen konsentrerer seg nnå om å få ansatt et nytt trenerteam, og melder at de har flere aktuelle kandidater som de håper kan overta innen kort tid.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.