Johansen matchvinner for Celtic

Celtic's Stefan Johansen celebrates his goal during the Scottish Premiership game at McDiarmid Park, Perth.

Celtic's Stefan Johansen celebrates his goal during the Scottish Premiership game at McDiarmid Park, Perth. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

- De la press på oss, forteller Deila.

Stefan Johansen scorer på bestilling for Celtic om dagen. Lørdag gjorde 24-åringen sitt tredje mål på like mange kamper i 2-1-seieren over St. Johnstone.

Ronny Deilas mannskap er i god flyt om dagen, og spesielt gledelig for trener Ronny Deila er det at Celtic er i ferd med å gjøre det til en vane å score tidlig. I 3-0-seieren mot Partick Thistle onsdag åpnet Gary Mackay-Steven scoringsballet allerede etter 38 sekunders spill, og lørdag trengte Leigh Griffiths enda to sekunder mindre på å sende gjestene i føringen.

Israelske Nir Bitton sendte Griffiths gjennom St. Johnstone-forsvaret, og alene med keeper trillet sistnevnte ballen enkelt i nettet. Bedre kunne ikke kampen startet for gjestene.

- Vi går alltid på banen for å spille hundre prosent fra første sekund, og vi burde scoret flere mål på de sjansene vi skapte (tidlig i kampen), sa Deila etter kampen.

Johansen-mål

Celtic fortsatte å legge trykk på St. Johnstone, men måtte vente lenge på mål nummer to. Det kom først sju minutter ut i annen omgang. Da fant målscorer Leigh Griffiths lagkamerat Stefan Johansen inne i feltet, og Vardø-gutten fulgte opp med strålende ferdigheter før han banket inn 2-0.

Johansen har dermed scoret i tre strake kamper for Celtic og synes å være i kalasform foran de viktige kampene mot italienske Inter. Den første av kampene i europaligaens 16-delsfinale spilles hjemme i Glasgow allerede kommende uke.

18 minutter før full tid reduserte Michael O'Halloran til 1-2 for St. Johnstone, men nærmere poeng kom aldri hjemmelaget lørdag. Celtic-keeper Craig Gordon vartet opp med et par superredninger i sluttminuttene og berget tre viktige poeng.

– Vi ser på trening hver dag hvor god Gordon er. Han er en strålende keeper, som hjalp oss til seier denne gangen, sa Deila.

Innrømmet trøbbel

Han innrømmet at avslutningen ble mer spennende enn han satte pris på.

– Da vi ledet 2-0, virket det som om vi hadde kontroll på kampen og ville vinne komfortabelt. Da vi slapp inn det ene målet, snudde det kampen og de la press på oss, sa Deila.

– Men jeg er glad for å få de tre poengene. Det er alltid vanskelig å komme hit. De var aggressive, spilte direkte og slo gode dødballer, tilføyde han.

Baklengsmålet gjorde før øvrig også slutt på Celtics åtte kamper lange rekke med kamper uten baklengsmål.

Med lørdagens borteseier økte Celtic ledelsen i den skotske toppserien til seks poeng. Serietoer Aberdeen spiller først søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.